Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

В Університеті вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Залиште оцінку
(1 голос)
В Університеті вшанували пам’ять Великого Кобзаря

9 березня – знакова дата для всіх українців. Знакова, бо саме цього дня в далекому 1814 році народився хлопчик на ймення Тарас. І попри складне й гірке дитинство саме йому судилося стати знаним поетом, відомим художником і непересічною особистістю, яку українці ось вже майже два століття поправу вважають своїм моральним авторитетом і символом нації.

Таким Кобзар є й для тисяч студентів і працівників Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. Традиційно саме цього дня щороку збирається університетська громада, щоб згадати Поета, мовити про нього добре слово, заспівати пісень на його невмирущу поезію.

Так було й сьогодні. Десятки студентів і викладачів зібралися біля погруддя Кобзаря. Усе було: вітальне слово ректора, професора Олега Шеремета, виставка картин викладачів університету з мистецько-образотворчої Шевченкіани, вишукане виконання пісень талановитими студентами вокального ансамблю University на твори Тараса. А ще – зворушливе одночасне читання всіма учасниками дійства уривку з Шевченківської «Причинної».

Україна пишається своїм Сином, наш НУЧК гордо несе ім'я Тараса Шевченка, його поетичні рядки раз-по-раз цитують наші воїни в окопах.
Віримо, що Тарасові слова «…і на оновленій землі врага не буде, супостата…» стануть пророчими, ми переможемо оскаженілого ворога і відбудуємо «широкії села з вишневими садочками». А в них знову житимуть «люди веселі».

Так і буде, Тарасе-батьку!
З Днем народження, Кобзарю!

photo 5211150607434501470 y

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG