Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Вітаємо з ювілеєм!

Залиште оцінку
(1 голос)
Вітаємо з ювілеєм!

8 березня 2023 Миколі Івановичу Гриценку виповнюється 80 років.
Колектив Національного університету
«Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка
щиро вітає Миколу Івановича з ювілеєм!


Випускник 1964 року фізико-математичного факультету Чернігівського державного педагогічного інституту імені Т.Г.Шевченка, він продовжив навчання в аспірантурі Інституту фізики АН України і вже понад півстоліття працює у нашому університеті. Микола Іванович пройшов всі сходинки науково-педагогічної діяльності від асистента до професора, завідувача кафедри загальної фізики.

Наукова громадськість знає Миколу Івановича як відомого вченого і організатора науки, висококваліфікованого фахівця у галузі фізики рідких кристалів, видатного педагога і талановитого керівника кафедри, яку він очолював понад 30 років. Очолювана ним кафедра стала одним із провідних науково-дослідницьких центрів фізики рідких кристалів. Докторська дисертація, яку Микола Іванович захистив 1989 року, була першим в Україні фундаментальним дослідженням фізики рідких кристалів. Всього в лабораторії кафедри виконано під його керівництвом і захищено 6 дисертацій рідкокристалічного профілю: 2 докторські і 4 кандидатські. Науковий доробок Миколи Івановича на сьогодні складає понад 230 наукових та науково-методичних праць, у тому числі 5 авторських свідоцтв та три патенти України на винаходи.

В останні роки проф. Гриценко М.І. активно впроваджує результати наукових досліджень у навчальний процес. Основою цього проекту є розроблені ним лекційний курс, лабораторний практикум і навчальні посібники для студентів ЗВО «Фізика рідких кристалів» та «Лабораторний практикум з фізики рідких кристалів».

Професор Гриценко М.І. зарекомендував себе як високопрофесійний педагог, який читає всі розділи курсу загальної фізики, спецкурси з фізики рідких кристалів та фізики твердого тіла. Його лекції відрізняються глибиною змісту і завжди супроводжуються лекційними демонстраціями. Вимогливий і об’єктивний викладач – він користується високим авторитетом серед студентів та співробітників колективу.

Наукова і педагогічна діяльність професора Гриценка М.І. високо оцінена державою. Указом Президента України 1993 року йому було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник народної освіти України». Вагомі здобутки в науково-педагогічній діяльності були відзначені знаком «Відмінник народної освіти УРСР», Почесною грамотою Міністерства освіти України, Грамотою Академії педагогічних наук України, Почесними грамотами Чернігівської обласної державної адміністрації та Обласної ради народних депутатів.

Вітаємо Вас, Миколо Івановичу, з 80-річчям! Бажаємо бадьорості, цілеспрямованості та внутрішньої гармонії. Нехай не в'яне краса вашої душі, хай не зникає добра надія вашого серця, нехай кожен день радує щасливими зустрічами та святами в колі дорогих людей!

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG