Австрійці допомагають Чернігівщині: до області надійшла партія генераторів (Відео)

Залиште оцінку
(1 голос)
Австрійці допомагають Чернігівщині: до області надійшла партія генераторів (Відео)

Міжнародна підтримка не згасає – до Чернігівської області завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні, щоб особисто поспілкуватися з представниками територіальних громад, керівниками лікарень, навчальних закладів і волонтерами про нагальні потреби для відновлення після російської окупації. А також обговорити подальші спільні кроки для співпраці в різних секторах – освіти, медицини та економіки.

 

«Не тільки для нас дипломатів, а також світової спільноти дуже важливо побувати в тих регіонах, які перебували в російській окупації. Щоб побачити це все на власні очі – ті руйнування, які спричинила росія. Звісно, коли перебуваєш у Києві, де багато людей, ти не сприймаєш цю війну так, як у тих місця, де відбувалися бойові дії. Тому для мене було досить важливо поїхати в регіон і подивитися на ті руйнування, які тут, і, звісно, зрозуміти, що можна зробити, аби допомогти. Найбільше вражає нас здатність людей до оборони, до захисту своєї країни та до винахідливості. І безперечно, ми, європейці, багато чого вчимося саме у вас», — Арад Бенкьо (Arad Benkö), Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні.

 

З огляду на енергетичну кризу, для Чернігівщини передали партію потужних генераторів для Чернігівського медичного центру сучасної онкології та кількох лікарень у місті й області. Зокрема і для сімейної поліклініки, в якій через постійні відключення світла не мали змоги вчасно робити обстеження. Тепер, запевняє керівник, ситуація стане стабільною.

 

«Ми разом із міжнародними партнерами піклуємося про наших дітей, які мешкають у місті і не полишили його в таких складних умовах, продовжують тут жити. І ми піклуємося, аби вони отримували якісну медичну допомогу. За це ми дуже вдячні та сподіваємося на подальшу співпрацю. І, звісно, на нашу Перемогу, і що все в нас буде добре», — Овсієнко Людмила, генеральний директор КНП «Сімейна поліклініка».

 

Також для стабільного навчання й облаштування студентського «Пункту незламності» генератор отримав і Національний університет «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка.

 

«Ми використаємо як студентський хаб, ми зараз облаштовуємо таке приміщення, де постійно буде зв’язок, буде тепло і де постійно буде електроенергія. Цим приміщенням зможуть користуватися як викладачі, так і студенти. І я навіть запросив Арада Бенкьо до нас в університет, аби він сам побачив, як ми використовуємо допомогу, надану нашими міжнародними партнерами», — Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

 

Така допомога – це лише перший крок у співпраці, яку надалі планують тільки розширювати і на інші напрямки.

 

«Посольство Австрії і шановний пан Посол Арад Бенкьо з нами вивчали технічні запити і медичні. І от зараз перший крок нашої співпраці – це генератори, які були закуплені не посольством, а австрійськими громадянами для України. Знаю, що це зробили для Чернігова, Миколаєва та Херсона. Тобто допомога «держава – державі» – це одне, а ось щодо благодійності, це ми вже займаємося. Ми вдячні всьому цивілізованому світу, і сьогодні це австрійці, які довірилися, які бачать, що їхня допомога дуже важлива для нас, щоб ми пережили ці страшні часи», — Ірина Соломаха, волонтер.

 

Джерело: ЧEline

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG