Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

В Університеті відбувся ХХІІІ Всеукраїнський турнір юних винахідників і раціоналізаторів

Залиште оцінку
(1 голос)
В Університеті відбувся ХХІІІ Всеукраїнський турнір юних винахідників і раціоналізаторів

У період з 14 по 19 січня 2023 року відбувся фінальний етап ХХІІІ Всеукраїнського турніру юних винахідників і раціоналізаторів. Комунікація учасників здійснювалась через відеоконференції сервісу Zoom. Базою для проведення підключень учасників і організацією процесу турніру був Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. У турнірі брали участь 11 команд, з яких 1 команда з Молдови та 10 збірних команд учнів з закладів загальної середньої освіти України. Учні виходили на зв’язок не лише з міст нашої країни, але з закордону. Незважаючи на відстань, повітряні тривоги та відключення електроенергії, вони змогли об’єднатися у команди для розв’язання спільними зусиллями актуальних науково-технічних задач та представлення рішень у доступному форматі та захисту їх у дружній дискусії.

 

Переможцями турніру стала команда учнів Харківської гімназії № 47, «Харків 47», у складі: Роман Любота (виборов 1 місце в особистій першості), Максим Даншин, Єгор Годованець, Артем Сірик та Федір Шестірко (виборов 1 місце в особистій першості). Керівники команди, вчителі ХГ № 47 І.М. Соболєва та О.В. Цигулєва.

 

Друге місце посіла команда учнів закладів освіти Салтівського району «Вектор» у складі: Костянтин Ященко (2 місце в особистій першості), Юрій Кашуба – учні ХГ № 144, Ярослав Безвесільний, Володмир Дзюбін та та Рустам-Михайло Махортов – учні ХЗОШ № 122. Керівник команди, вчитель ХЗОШ № 122 Н. Ф. Курносова.

 

Третє місце вибороли дві команди:

 

- команда учнів закладів освіти Холодногірського району «Кварк» у складі: Михайло Мікаілов (ХГ № 13), учень спеціалізованої школи №87 Данило Іванченко (ХСШ № 87), Михайло Медовкін (виборов ІІІ місце в особистій першості) (ХЗОШ № 126) та учні ХГ №152 Данило Росляков (ІІ місце в особистій першості) й Дмитро Яворівський (ІІІ місце в особистій першості). Керівник команди, учитель ХГ № 152 А.Б. Рудая.

 

- команда учнів закладів освіти Новобаварського району «Електрум» у складі: Ігор Орленко, Ігор Семеняга (ХСШ № 162), Владислав Конопля (ХЗОШ № 153), Анастасія Ковальова (ІІІ місце в особистій першості) (ХГ № 39). Керівник команди, вчитель ХСШ № 162 В. М. Савченко.

 

Команда учнів ХГ № 116 «Сяйво» отримала диплом учасника. У складі команди: Олександр Фокін (ІІІ місце в особистій першості), Антон Мирний (ІІ місце в особистій першості), Ілля Лисенко та Ілля Фалькович. Керівник команди, вчитель ХГ № 116 К. В. Роменська.

 

Вітаємо юних винахідників та їх керівників з перемогою. Бажаємо не зупинятися та досягати нових успіхів у винахідницькій діяльності!

1

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG