Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

ДОГОВІР ПРО ПАРТНЕРСТВО І СПІВПРАЦЮ між Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка та Центром української культури та документації в Угорщині (м. Будапешт)

Залиште оцінку
(1 голос)
ДОГОВІР ПРО ПАРТНЕРСТВО І СПІВПРАЦЮ  між Національним університетом «Чернігівський колегіум»  імені Т.Г. Шевченка  та Центром української культури та документації в Угорщині  (м. Будапешт)

Між Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка (м. Чернігів) в особі ректора професора Олега Шеремета та Центром української культури та документації в Угорщині (м. Будапешт) в особі директора Вікторії Бернат, було підписано Договір про партнерство та співпрацю. Попередня домовленість про підписання Договору стала результатом службового відрядження до м. Будапешт викладача НУЧК імені Т.Г. Шевченка доцента Олега Воронка.

 

Підписання Договору дозволить налагоджувати наукові, професійні зв’язки з колегами з Будапешту, а також приймати безпосередню участь у діалозі з українською діаспорою в Угорщині. Серед тематичних напрямів подальшої співпраці стануть: наукові дослідження історії формування української діаспори в Угорщині, вивчення етноментальних зв’язків українців з Батьківщиною, характеристика етнокультурних процесів у діаспорі, визначення психологічного стану українських мігрантів, усвідомлення особливостей етнічної самоідентифікації українців за кордоном тощо. У практичному аспекті заплановане буде реалізовуватися у форматі: міжнародних науково-практичних конференцій; тематичних круглих столів; літературних, мистецьких презентацій і виставок; наукових стажувань; фахової соціокультурної та етнокультурної практики студентів відповідних спеціальностей.

 

Першим практичним кроком у здійсненні співпраці згідно змісту підписаного Договору стала участь кандидата історичних наук, доцента Олега Воронка у творчій зустрічі з доктором філологічних наук, провідною науковою співробітницею Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського НАН України Лесею Мушкетик. Презентація книги Лесі Мушкетик «Моральний канон української традиційної культури: за фольклорними джерелами» була організована 8 листопада 2022 року в головному офісі Центру української культури та документації в Угорщині у м. Будапешт за підтримки Державного самоврядування українців Угорщини. Тема дослідження Лесі Мушкетик є дуже актуальною, оскільки саме сучасні складні геополітичні умови, в трагічних реаліях яких живе і бореться за своє майбутнє український народ, зумовлюють приділення особливої уваги розумінню історії, культури та ментальності етнічних українців.

 photo 5199666496245186314 y

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG