Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Підписання договору про міжнародну співпрацю з Латвійським технічним університетом

Залиште оцінку
(1 голос)
Підписання договору про міжнародну співпрацю з Латвійським технічним університетом

2 грудня 2022 року, відбулася друга знакова для Національного університету " Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, подія - підписано договір про міжнародну співпрацю в сфері освіти і науки між Латвійським технічним університетом і "Чернігівським колегіумом"

 

Під час ділової бесіди, яка відбулася між ректором Національного університету" Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка, проф. Олегом Шереметом та виконувачем обов'язків ректора Латвійського технічного університету, професором Улдісом Суковскісом, було досягнуто домовленості з ряду питань. Основні акценти зосереджувались на забезпеченні якості вищої освіти як для студентів ВНЗ, так і для професорсько-викладацького складу університетів. Латвійські колеги поділилися досвідом оптимізації ЗВН Республіки Латвія виходячи з вимог сьогодення. Так, нещодавно до складу Ризького технічного університету було приєднано Ризьку морську академію та Ризький авіаційний університет.

 

Довідково, маємо зазначити, що РТУ є другим за величиною та значущістю університетом Латвії. Здобувачами вищої освіти в університеті є понад 14 тисяч студентів, з них більше 4 тисяч іноземців.

 

Варто зазначити, що на сьогодні в університету навчається 80 студентів з України на безкоштовній основі та зі стипендіальним забезпеченням.

 

Латвійські колеги є учасниками численних міжнародних освітніх проектів, зокрема ERASMUS +. Маємо надію щодо спільної участі у програмі академічної мобільності та інших міжнародних проектах.

 

У продовження міжнародної співпраці освітянських закладів Чернігівщини було підписано угоду про міжнародну співпрацю в сфері освіти між Латвійськими технічним університетом і Сновським вищим професійним училищем лісового господарства, директорка Лариса Дубина.

 

Основні напрямки, що складають зміст цієї угоди направлені на реалізацію розпочатої в Україні реформи професійно-технічної освіти , як необхідної умови для інтеграції в європейський освітній простір педагогічних працівників та здобувачів освіти училища.

 

Зараз інститути та факультети нашого Університету працюють над підготовкою пропозицій щодо конкретних механізмів та заходів щодо реалізації Угоди з Ризьким технічним університетом та Ризьким університетом біонаук та технологій м. Єлгава.

 photo 5221955263387517267 y

photo 5221955263387517268 y

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG