Обласна Програма матеріальної підтримки окремих категорій громадян для здобуття вищої освіти на 2022/2023 навчальний рік

Залиште оцінку
(1 голос)
Обласна Програма матеріальної підтримки окремих категорій громадян для здобуття вищої освіти на 2022/2023 навчальний рік

Триває вступна кампанія до вітчизняних університетів. Як свідчить статистика, молодь героїчної Чернігівщини залюбки обирає для навчання ЗВО області, зокрема, й наш НУЧК, як лідера сучасної освіти в регіоні.

Відрадно, що саме в нашому регіоні виникла чудова ідея підтримати майбутніх першокурсників. Так, з ініціативи керівництва Чернігівської обласної військової адміністрації було розроблено й підготовлено Обласну Програму матеріальної підтримки окремих категорій громадян для здобуття вищої освіти на 2022/2023 навчальний рік в університетах, що функціонують у Чернігівській області.

 

Ініціатива знайшла широку підтримку серед громадськості, депутатського корпусу й освітянського середовища і, звичайно ж, її підтримали керівники та педагогічні колективи ЗВО області. Було проведено клопітку роботу з підготовки Програми, яку своїм розпорядженням від 16 серпня 2022 р. затвердив начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав ЧАУС.

 

Ця непересічна подія є яскравим прикладом справді державницького підходу до розв'язання проблем стратегічного характеру, адже Програма спрямована на підтримку студентської молоді, яка навчатиметься на 48 спеціальностях і освітніх програмах, за якими готують спеціалістів в університетах області. Зокрема, в нашому університеті зможуть отримати матеріальну підтримку першокурсники, які навчатимуться на 35 спеціальностях.

 

Ректорат Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка висловлює щиру вдячність усім, хто долучився до розробки Програми і, передусім, начальнику військової адміністрації В'ячеславу ЧАУСУ, який особисто сприйняв програму, як один із запобіжників відтоку молоді з регіону та забезпечення рівних можливостей для здобуття конкурентноспроможної вищої освіти мешканцями області й безпосередньо зі своїми заступниками долучився до розробки її змісту та затвердження.

 

Зауважимо, що це відбулося в умовах війни, яка спричинила величезні руйнування в економічній і соціальній сферах, створила чимало проблем у гуманітарній царині і потребує неабиякої уваги з боку керівництва області. Однак, як свідчить факт затвердження програми, було прийнято справді державницьке рішення, яким чітко визначено пріоритетні напрямки розвитку регіону, адже саме молоді доведеться відбудовувати зранену війною Чернігівщину.

 

Упевнені, що реалізація Програми суттєво допоможе родинам наших першокурсників, які отримують нагоду здобути якісну освіту в університетах області, передусім, у нашому НУЧКу – символі класичної освіти в Чернігово-Сіверському краї.

 

Детальніше ознайомитись з Програмою можна за посиланням: https://www.cg.gov.ua/index.php?id=150718&tp=card_doc&cols=3&fbclid=IwAR04XaSy14Q-jVSB6YDsnQxxE0G7PVplPKHP2F7qvCh5dHEQaizqkW-yrn4

 

У добру путь! Все буде НУЧК! Все буде Україна!

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG