Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Вистояв і відкриває нові спеціальності: Національний університет «Чернігівський колегіум» чекає абітурієнтів

Залиште оцінку
(0 голосів)
Вистояв і відкриває нові спеціальності: Національний університет «Чернігівський колегіум» чекає абітурієнтів

«Борітеся – поборете, вам Бог помагає!» — так писав Тарас Шевченко в поемі «Кавказ». Так вирішили діяти і студенти Національного університету «Чернігівський колегіум». Ще від початку бойових дій на сході України вони активно допомагали бійцям і плели маскувальні сітки, а з початком повномасштабного наступу російської федерації мобілізувалися ще більше.

«Ми почали закуповувати тепловізори та передавати їх військам у нашій області. Передавали дрони. Збирали гуманітарну допомогу з різних країн через різні організації та благодійні фонди і направляли її сюди як для військових, так і для цивільних. Це були і продукти, і різний одяг, засоби гігієни»,- Поліна Гомбалевська, голова студентського парламенту Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка.

Левова частка студентів вишу є жителями області, тож на ранок 24 лютого вже стало зрозуміло, що вони не зможуть повернутися додому, адже російські війська окупували територію. Приблизно 200 осіб залишилися в підвалах гуртожитків, об’єднавши зусилля в допомозі одне одному.

«Це українці показали всьому світу, і наші студенти – не виняток, була неймовірна взаємовиручка. Ми за той час об’єдналися, знали про проблеми одне одного, у кого що болить, які ліки треба кому, продукти. А коли додалися переселенці з навколишніх сіл, то все студентство взялося допомагати їм розселитися. Опікувалися ними, можна сказати, взяли під своє крило. Бо ті люди були в значно гіршому моральному стані ніж ми»,- Анатолій Тимошенко, проректор із питань молодіжної політики Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка.

Більшість викладачів також залишилася, а щойно в місті налагодили світло та інтернет, одразу відновили освітній процес. У цьому допоміг досвід дистанційної роботи під час ковіду.

«Ми одразу оперативно зібралися. Слава Богу, приміщення університету сильно не постраждали, є, звісно, певні проблеми. Але ми все потихеньку відновлюємо, зараз у нас достатньо приміщень для повноцінного функціонування всіх факультетів», – Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Тепер колегіум активно працює, аби зустріти абітурієнтів і розпочати новий навчальний рік. Та, окрім педагогічних і класичних спеціальностей, відкриває й нові напрями.

«У цьому плані в нас є бажання і ми будемо обов’язково розвивати медичні спеціальності. На сьогодні в нас є «Фармація». І цього року ми розпочинаємо набір на спеціальність «Громадське здоров’я».

Кафедри, які працюють у цьому напрямі, це і хімічного, і біологічного напрямів, вони мають великий досвід. Ще ми будемо залучати фахівців з інших галузей, а особливо з галузей медицини, і я вважаю, що найближчим часом у нас будуть ще й лікувальні спеціальності»,- Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

До освітнього процесу долучаються і міжнародні партнери.

«Особливо мистецькі спеціальності надзвичайно популярні. На сьогодні соціокультурний менеджмент… Я десь недооцінював цю спеціальність, але дарма. Наші китайські партнери виявили бажання співпрацювати в цих напрямах і вже є попередня домовленість, щоб ми навчали китайських студентів із цих напрямів»,- Олег Шеремет, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Також молодими спеціальностями стали комп’ютерні науки, готельно-ресторанна справа, водні технології та інженерія, аграрне виробництво та переробка сільськогосподарської продукції. Повний перелік спеціальностей і порядок вступу можна переглянути на сайті Національного університету, а також на сторінці вишу в соцмережі Facebook.

Джерело: ЧЕline

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG