Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Міжкафедральна онлайн зустріч “Академічна мобільність викладачів та студентів : проблеми і перспективи” (НУЧК, НПУ)

Залиште оцінку
(1 голос)
Міжкафедральна онлайн зустріч “Академічна мобільність викладачів та студентів : проблеми і перспективи” (НУЧК, НПУ)

28 жовтня 2021 року відбулась міжкафедральна онлайн зустріч «Академічна мобільність викладачів та студентів: проблеми і перспективи» викладачів кафедр педагогіки та методик початкового навчання Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова та кафедр дошкільної та початкової освіти, мов та методик їх викладання, мистецьких дисциплін Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка.

Захід здійснювався на етапі підписання договорів про співпрацю та організацію програми внутрішньої академічної мобільності між двома університетами та мав на меті обговорення перспективних напрямів співробітництва, ознайомлення з набутим досвідом удосконалення освітнього процесу підготовки фахівців в межах національної політики інтеграції до освітнього Європейського простору.

З вітальним словом до учасників зустрічі виступила в.о.ректора НУЧК імені Т.Г.Шевченка, декан факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв, проф.С.І.Стрілець. Вона відзначила давню дружню співпрацю між кафедрами та наголосила на необхідності продовжувати її в сучасних формах (академічної мобільності учасників освітнього процесу, опублікування статей у фаховому електронному виданні “New Inception”, читання “гостьових лекцій” та ін.).

Цікавими ідеями та пропозиціями щодо співпраці поділились гаранти освітніх програм, завідувачка кафедри педагогіки та методики початкового навчання, проф.О.В.Матвієнко (НПУ) та завідувачка кафедри дошкільної та початкової освіти доц.І.С.Турчина (НУЧК).

Ґрунтовна доповідь зроблена доцентом кафедри педагогіки та методики початкового навчання НПУ імені М.П.Драгоманова І.М.Янковською на тему “Академічна мобільність як вимога для акредитації спеціальності «Початкова освіта»”. Інна Миколаївна звернула увагу на актуальність академічних обмінів у зв’язку з акредитаціями освітніх програм, розкрила їх можливості для різних категорій учасників. Важливі моменти щодо організації академічної мобільності вказані й професором кафедри дошкільної та початкової освіти Т.Л.Гавриленко (НУЧК).

Особливості організації співпраці на початковому її етапі між викладачами дружніх кафедр висвітлили доцент кафедри педагогіки та методики початкового навчання Т.М.Васютіна (НПУ) та заступник декана з навчальної роботи, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Н.М.Стрілецька  (НУЧК).

Дякуємо колегам за початок нової плідної співпраці спрямованої на підвищення якості вищої освіти в Україні.

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG