Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

“Замість нарікати на темряву – запали свою свічку”

Залиште оцінку
(1 голос)
“Замість нарікати на темряву – запали свою свічку”

24-25 вересня 2021 року в Центрі розвитку професійної майстерності й лідерства НУ “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка стартували курси вдосконалення викладацької майстерності “Окрилені”.

На 4-модульну авторську програму з розвитку “м’яких” навичок викладачів ЗВО зареєструвалися 34 науково-педагогічні працівники з 5 факультетів й Інституту психології та соціальної роботи, а з другого модуля до цієї групи приєднаються й слухачі, які вже пройшли навчання за І модулем минулого навчального року і виявили бажання продовжувати.

Перший модуль - “Тенденції і виклики сучасної вищої освіти” - відбувся в онлайновому форматі. Упродовж двох днів учасники з командою натхненних тренерів говорили про тренди вищої освіти в Україні і світі, про лідерство як нову освітню парадигму, важливість появи лідерів-керівників і лідерів-студентів, роль і цінність викладача, про мотивацію здобувачів і команд викладачів до досягнення цілей.

До обговорення долучилися колишні студенти й викладачі нашого університету, які зараз навчаються чи працюють у закладах вищої освіти інших країн, зокрема Норвегії, Польщі, Чехії, Естонії й США. Особливості освіти онлайн, нанонаука, гейміфікація й візуалізація в навчальному процесі, гібридне навчання й оцінювання викладачів студентами, організація інклюзивного освітнього простору, STEM освіта й інші актуальні для європейських вишів тенденції викликали жваве обговорення й бажання дізнатися більше про їх практичну реалізацію.

Наприкінці першого модуля аналізували різницю між аналітичним мисленням та дизайн-мисленням, вправлялися розробляти дизайн дисципліни, спеціальності.

Наступний модуль - “Комунікативна компетентність викладача” - заплановано на 8-9 жовтня 2021 року.

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG