Ще один крок на шляху європеїзації

Залиште оцінку
(6 голосів)
Ще один крок на шляху європеїзації

Сьогодні, на шляху до об'єднаної Європи, викладачами та співробітниками нашого університету було зроблено невеличкий крок для себе і величезний крок для подальшого розвитку рідного вишу, якщо не сказати педагогічної освіти всього північного Лівобережжя.

Завідувачем відділу міжнародного співробітництва Наталією Зайцевою, у співпраці з колегами та авторами проектів, які вже отримували гранти, було організовано і на належному рівні проведено тренінг з, власне цих самих проектів, написання.

Пояснення основних вимог до оформлення, опис підводних течій та можливих недоліків, а також ефективна співпраця у групах підштовхнули навіть тих, хто мав сумніви у своїх силах, спробувати написати заявку на такий конкурс ідей і долучитися до благодійних коштів європейців.

Тож, сподіватимемося що в осяжному майбутньому матимемо досить непогані альтернативні шляхи фінансування вітчизняної науки в регіоні взагалі та нашої alma mater зокрема.

 


Грант (англ. — дар) — це цільова фінансова дотація, яка надається вченим на проведення наукових досліджень. Гранти є одним з основних способів фінансування наукових досліджень на Заході. Будь-яке наукове дослідження вимагає грошей на апаратуру, на візити до колег, на оплату публікацій статей, на оплату студентів, докторантів, наукових співробітників. Ці гранти, можна отримати від урядових і спеціальних наукових фондів. Умова отримання — позитивна рецензія на заявку. Вчений на Заході витрачає більше 30% свого часу на написання заявок на отримання гранту.

Заявка — письмове звернення з проханням щодо надання гранту. Як комерційна організація складає бізнес-план з метою переконання інвесторів вкласти гроші у справу, так заявка необхідна для того, щоб переконати організацію, яка надає грант (дарувальника), надати гроші на розвиток вашого проекту. Проте, на відміну від бізнес-плану, заявка складається, для того щоб отримати кошти на некомерційний проект, тобто на справу, яка свідомо не принесе прибутку.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG