Про заліково-екзаменаційну сесію, або Про що треба знати першокурснику

Залиште оцінку
(1 голос)
Про заліково-екзаменаційну сесію, або Про що треба знати  першокурснику

17 грудня 2020 року керівництвом факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв було організовано та проведено онлайн конференцію "Про особливості зимової заліково-екзаменаційної сесії на І курсі факультету ДПО і М" для студентів І курсу та їх кураторів.

Заступник декана з навчальної роботи Стрілецька Н.М. ознайомила учасників онлайн конференції з можливими формами проведення іспитів у дистанційному режимі. У ході конференції студентів та кураторів було ознайомлено з Положенням про академічну доброчесність, що міститься на сайті університету, розглянуто питання про можливі порушення академічної доброчесності та відповідальність учасників освітнього процесу. Особливо детально обговорювались випадки порушень, що трапляються при складанні іспитів: списування, необ’єктивне оцінювання. Також Стрілецька Н.М. повідомила про нещодавно створену Електронну скриньку довіри на сайті факультету, куди будь-який учасник освітнього процесу може повідомити про проблему, пов’язану з навчанням чи перебуванням в університеті та гуртожитку, висловити власну думку, скаргу, подяку. 

Заступник декана з виховної роботи Власова О.Б. ознайомила присутніх з особливостями складання рейтингу академічної групи, нарахуванням додаткових балів до рейтингу студента, а також навела приклади академічної мобільності студентів факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв (громадська активність, участь у конкурсах, проєктах, фестивалях, написання статей, проходження курсів та ін.). 

Зі звітів старост груп І курсу та їх кураторів можна зробити висновки про відповідальне ставлення першокурсників до навчання, адже студенти присутні на лекціях та вчасно виконують практичні завдання, підтримують постійний зв’язок з викладачами, кураторами, старостами. Вони успішно опановують навчальні дисципліни, окрім поодиноких випадків, коли студенти не можуть бути на онлайн зв’язку в синхронному чи асинхронному режимах з важливих причин (хвороби, сімейних обставин,технічних проблем з Інтернетом). 

Першокурсники активно задавали керівництву питання, що їх хвилюють: «Чому не дозволено проводити хореографічний гурток, якщоспортзали працюють у період карантину?», «Коли закінчиться дистанційне навчання, бо вивчення дисциплін відбувається на багато складніше для неадаптованих студентів?», «За яким принципом відбудеться нарахування стипендії у ІІ семестрі?» та інші. Конференція проходила в приязній та доброзичливій атмосфері. Плідне обговорення завершилось побажанням легкої й успішної здачі сесії та оптимістичними сподіваннями на відновлення звичної й такої необхідної взаємодії викладачів і студентів у ІІ семестрі у стінах Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG