ХІІІ Міжнародна наукова конференція пам’яті А.М.Лапутіна

Залиште оцінку
(1 голос)
ХІІІ Міжнародна наукова конференція пам’яті А.М.Лапутіна

26 листопада 2020 року на факультеті фізичного виховання відбулась традиційна, ХІІІ Міжнародна наукова конференція пам’яті Анатолія Миколайовича Лапутіна «Актуальні проблеми сучасної біомеханіки фізичного виховання та спорту», яка об’єднала понад 90 учасників з України, Республіки Білорусь, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Фінляндії.

Присутні вшанували пам’ять А.М.Лапутіна – видатного вченого, засновника наукової школи біомеханіки, здобутки якої розвивають і передають наступним поколінням студентів його учні і послідовники: ректор НУЧК імені Т.Г.Шевченка, дійсний член (академік) НАПН України, д.пед.н., проф. М.О. Носко, д.пед.н., проф. О.А. Архипов, к.н. з фіз. виховання та спорту К. Бенсбаа та інші.

Слова вітання передав ректор університету, д.пед.н., професор, академік НАПН України, академік УТА – Микола Олексійович НОСКО. Привітав із початком роботи ХІІІ Міжнародної наукової конференції «Актуальні проблеми сучасної біомеханіки фізичного виховання та спорту» та побажав учасникам міцного здоров’я, творчої наснаги, плідної роботи, подальших наукових та спортивних звершень.

На урочистому відкритті конференції декан факультету, д.пед.н., проф. С.В.Гаркуша, за традицією, надав слово для привітання учасників доньці А.М.Лапутіна – Юлії Анатоліївні Лапутіній.

01

Пленарне засідання прикрасили своїми змістовними, пізнавальними і яскравими доповідями д.пед.н., доц. М.Б.Соцький (м.Мінськ, Республіка Білорусь), д.пед.н., проф. С.С.Єрмаков (м.Гданськ, Польща, м.Харків), д.біол.н., проф. Г.В.Коробейніков (м.Київ), д.н. з фіз.вих. та спорту О.М.Худолій (м.Харків), д.пед.н., проф. О.А.Архипов (м.Київ), д.пед.н., проф. О.З.Блавт, канд.н. з фіз.вих. та спорту Абделькрім Бенсбаа (м.Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати).

Вузол М.Б.Сотського – «знак дружби і взаємної співпраці українських та білоруських вчених» – неперевершена демонстрація науково обґрунтованого підходу до спортивних тренувань.

04

Проф. Г.В.Коробейніков – про наслідки пандемії COVID-19 у контексті підготовки спортсменів високої кваліфікації.

Проф. О.М.Худолій – про підготовку наукових публікацій, вимоги до якісної статті, редакційний процес, найчастіші помилки авторів та нюанси успішного опублікування статей у провідних високорейтингових виданнях.

Проф. С.С.Єрмаков – про публікаційну активність викладачів ЗВО, наукометрію, індекс Гірша, плюси і мінуси самоцитування.

10

Проф. О.А.Архипов – про особливості викладання біомеханіки – з досвіду НПУ імені М.П.Драгоманова.

11

Проф. О.З.Блавт – про інноваційні процеси, сталий розвиток та інформаційно-комунікаційні технології у підготовці фахівців з фізичного виховання і спорту 

 

Проф. Абделькрім Бенсбаа – про дослідження ступеня симетрії антигравітаційних м’язів, що беруть участь в регуляції вертикальної пози та формуванні постави штангістів і плавців.

Секційне засідання стало жвавою дискусією та відкрило можливість для обміну досвідом між досвідченими науковцями, спортсменами, викладачами, аспірантами, студентами, вчителями загальноосвітніх шкіл, де кожен зміг знайти для себе корисний вектор наукового та професійного розвитку.

Учасники конференції із вдячністю один до одного висловили сподівання на зустріч наступного року в очному режимі.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG