Інститут історії долучився до святкування 15-річчя Вікіпедії

Залиште оцінку
(3 голосів)
Інститут історії долучився до святкування 15-річчя Вікіпедії

На відзначенні 15-річчя від дня заснування найбільшої енциклопедії світу – ВІКІПЕДІЇ – у Навчально-науковому інституті історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського були присутні не лише учасники ВікіСтудії з історичних дисциплін, викладачі, студенти, школярі, представники музеїв та бібліотек міста, усі зацікавлені, але й навіть друзі-однодумці із Києва, Ніжина, Македонії, Австрії та Швейцарії в режимі он-лайн через Skype! Ця непересічна подія мала місце у зазначеному навчальному закладі 15 січня 2016 року.

Відкрили святкування Почесний Голова ВікіСтудії, директор Навчально-наукового інституту історії, професор О.Б.Коваленко та Голова ВікіСтудії, доцент кафедри всесвітньої історії В.А.Казимір, а комерційний директор кабельного оператора «ОСНОВАтм» Х.О.Редько та науковий співробітник Чернігівського обласного історичного музею імені Василя Тарновського О.М.Бондар приєдналися до привітань і пообіцяли підтримувати та сприяти реалізації проектів ВікіСтудії з історичних дисциплін.

Як зазначив координатор ВікіСтудії, патрульний Української Вікіпедії М.В.Приходько, "Вікіпедія – це найбільша в історії людства енциклопедія, якщо надрукувати Українську Вікіпедію, то вона б зайняла 300 томів, а ВікіСтудія – один із найбільших освітніх проектів у світі!". При цьому, за словами М.В.Приходька, Чернігів на мапі вікіпедистів України за кількістю активних дописувачів посідає 3 місце після Києва та Львова.

Зі Skype привітання й найкращі побажання лунали від піар-менеджера ГО «Вікімедіа Україна» В.А.Моторко, доцента Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя О.Желіби, патрульного Української Вікіпедії Ю.Булки, відео вітання від засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза та нарешті відбулося он-лайн спілкування із вікіпедистом із Македонії Бояном Янкуловськи.

30–31 січня 2016 року на усіх зацікавлених і активних чекає ще один сюрприз – флешмоб до 12-річчя Української Вікіпедії. Він передбачатиме написання статей на довільну тематику і розміщення їх на Вікіпедії у ці строки, відповідно до ідеї Героя України, Вікіпедиста-2014 Ігоря Костенка (1991–2014). Організатори заходу – представники ВікіСтудії та «Вікімедіа Україна» пообіцяли нагородити авторів 4 найкращих статей цінними подарунками від кабельного оператора «ОСНОВАтм».

Для участі у флешмобі слід зареєструватися на http://goo.gl/forms/qEJ3Spt4O1, а спеціально для початківців 30 – 31 січня 2016 року з 11.00 до 15.00 відбудуться ВікіВишколи на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г.Короленка.

 

Ірина ЧУГАЄВА

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG