Відеоблогінг: як філологи підкорювали соцмережі

Залиште оцінку
(2 голосів)
Відеоблогінг: як філологи підкорювали соцмережі

          Академія Української Преси та Національна спілка журналістів України за підтримки фонду Фрідріха Наумана активно проводить семінари та тренінги з журналістики, медіаграмотності, де постійними експертами є Валерій Іванов, президент української преси, доктор філологічних наук, професор, Андрій Юричко, медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Т.Г.Шевченка, Сергій Сєднєв, продюсер цифрового контенту, керівник діяльності відеовиробництва.

         12 та 13 вересня відбувся семінар на тему «Відеоблогінг: між популізмом і журналістськими стандартами. Як створити унікальний контект», який відбувся у Чернігові, у готелі «RiverSide». Студенти філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка традиційно стали учасниками такого заходу, мали можливість відчути себе справжніми блогерами, дізналися таємниці вдалої відеозйомки та створення гарного контенту.
         Експерти презентували новітні тенденції відеоблогінгу, його стандарти, ознайомили з видами контенту в різних соцмережах та певними додатками, які допомагають створювати якісний матеріал, яким має бути зворотній зв'язок з аудиторією та обговорили роль оформлення каналу, його стиль та подачу інформації.
Студенти виконували різні вправи: знімали власні відео за окресленими стандартами, монтували їх, після чого кожний ролик переглядали в аудиторії, обговорювали усі плюси та мінуси з метою покращення наступного контенту.
         На семінарі була дружня атмосфера та багато жартів, усі мали можливість проявити себе, поділитися власним досвідом та здобути нові знання, адже експерти із задоволенням відповідали на всі запитання аудиторії, тому студенти вже з нетерпінням очікують нового семінару від Академії Української преси та Національної спілки журналістів України.

Анастасія Примоченко

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG