«Булінг як соціально-психологічна проблема освітнього середовища: діагностика та профілактика»

Залиште оцінку
(1 голос)
«Булінг як соціально-психологічна проблема освітнього середовища: діагностика та профілактика»

        25 квітня 2019 року на психолого-педагогічному факультеті НУ «ЧК» імені Т. Г. Шевченка відбувся черговий науково-методичний семінар «Актуальні проблеми сучасної фундаментальної та прикладної психології», організований кафедрою загальної, вікової та соціальної психології імені М. А. Скока.

Семінар було присвячено актуальній темі: «Булінг як соціально-психологічна проблема освітнього середовища: діагностика та профілактика». У роботі заходу взяли участь практичні психологи загальноосвітніх шкіл м. Чернігова, психологи ряду інших установ міста, а також співробітники та курсанти Академії Державної пенітенціарної служби.
       У привітальному слові декан психолого-педагогічного факультету кандидат психологічних наук А. Г. Скок наголосила на необхідності підтримання тісного зв’язку університетських фахівців-психологів з практичними психологами системи освіти.
У доповіді завідувача кафедри загальної, вікової та соціальної психології імені М. А. Скока, доктора психологічних наук О. Ю. Дроздова було проаналізовано сучасний стан та проблеми вивчення феномена булінгу у світовій та вітчизняній психології. Присутні були ознайомлені із досвідом соціально-психологічного моніторингу булінгових стосунків та з відповідною проективною методикою, розробленою співробітниками кафедри.
Доповідь доцента кафедри загальної, вікової та соціальної психології імені М. А. Скока, кандидата психологічних наук І. М. Ющенко та практичного психолога СЗСШ № 1 м. Чернігова О.І.Шушунової була присвячена змісту розвивально-профілактичної програми «САШ» («Стоп агресії у школі») та досвіду її практичної апробації серед чернігівських підлітків.
        Відбулася презентація колективної монографії «Проблеми психологічної безпеки сучасної молоді», яка містить результати теоретичних та емпіричних досліджень співробітників кафедри загальної, вікової та соціальної психології імені М. А. Скока за останні 2 роки.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG