Якщо твоя мати сказала, що любить тебе – перевір це

Залиште оцінку
(1 голос)
Якщо твоя мати сказала, що любить тебе – перевір це

      20-21 грудня на території готелю «Reikartz» Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела дводенний семінар «Світові стандарти журналістики (в умовах збройних конфліктів)» для студентів філологічного факультету, оскільки саме наш факультет довгий час співпрацює з АУП (Академією української преси).

      І саме наші випускники працюють редакторами, журналістами, медійниками, тому щиро дякуємо АУП за співпрацю з нашим факультетом.
      «Світові стандарти журналістики (в умовах збройних конфліктів)» від професора Валерія Іванова (президента Академії української преси), Володимира Мостового (ветерана української журналістики і засновника тижневика «Дзеркало тижня») та Олексія Погорелова (президента української асоціації медіа-бізнесу та члена Комісії з журналістської етики).
      Щодо теми семінару — «Світові стандарти журналістики» — вона є вкрай актуальною та важливою, бо, на думку учасників заходу, сьогоднішні події на Донбасі демонструють саме прорахунки в політиці інформаційної грамотності та медійної освіти у загальногуманітарному та патріотичному вихованні молоді.
      Кожен поважаючий себе фахівець має чітко дотримуватися стандартів професії, погодьтеся! Адже на плечі журналіста покладено важливе інформаційне зобов’язання – достовірно передавати інформацію аудиторії. Світ недосконалий, відповідно, щоб правильно його висвітлювати варто керуватися певними стандартами. Саме ці стандарти допоможуть нашим студентам-філологам у подальшому житті та працевлаштуванні.
«Етика та журналістські стандарти навчать вас писати правильно та красиво. Професійна етика – це професійна совість, адже якщо читач довіряє вам, то довіряє і вашій газеті» - зазначив Володимир Мостовий.
      Валерій Іванов звернув увагу на те що, перевірка інформації – головне завдання журналіста. «Професійний журналіст приділяє 2/3 свого часу перевірці інформації. Не можна нехтувати цим процесом». Президент АУП розповів американську приказку про суть роботи журналіста: «Якщо твоя мати сказала, що любить тебе – перевір це…»
Другого дня Володимир Мостовий наголосив, що необхідно розрізняти поняття «сепаратист» і «терорист». Сепаратистські настрої притаманні багатьом країнам світу (наприклад, Канаді, Великобританії). «Допоки людина сповідує певні погляди і не бере до рук зброї – це не є злочин», - наголосив метр вітчизняної журналістики.
Ніхто не залишився осторонь, тож за підсумками семінару кожен учасник отримав іменний сертифікат, який підтверджує здобуті знання.

Дар’я Сіліна

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG