Філологи відзначили День української писемності та мови

Залиште оцінку
(0 голосів)
Філологи відзначили День української писемності та мови

Із користю і в приємній компанії

  

Слово – то мудрості промінь,
Слово – то думка людська…
Олена Пчілка

       

        Cловесність — початок усіх наук. Вона джерело, з якого починається струмок, що ширшає, набирає сил і розливається могутньою рікою. Адже недарма кажуть, що слово до слова — складеться мова! Студенти філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» відсвяткували День української писемності та мови разом із старшокласниками шкіл нашого міста, провівши профорієнтаційну роботу і показавши перспективи вивчення української мови та переваги навчання на філологічному факультеті.
         Питання вибору майбутнього є актуальним для випускників загальноосвітніх навчальних закладів, адже кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який має значний вплив на її подальше життя. Від правильно обраного шляху залежить те, як складеться життя потім. Професія визначить соціальний статус, рівень матеріального добробуту та навіть місце, яке посідає людина в суспільстві.
       Профорієнтаційна робота зі старшокласниками передбачає проведення заходів для розширення кругозору про світ професій, розвиток пізнавальних інтересів і таких форм роботи, які спрямовані на формування, поглиблення, закріплення наявних знань в окремих галузях.
       Студенти ІІ курсу філологічного факультету провели профорієнтаційну роботу в школах №2, №18, №21 та нашого міста.
Учні дізналися, хто такий філолог, чим займається, що вивчає та які перспективи вступу до нашого університету на філологічний факультет.
      До того ж, із нагоди Дня української писемності та мови талановиті студенти філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка вирішили вкотре влаштувати свої «філологічні гастролі»: відвідали навчальні заклади нашого міста (школу №9 та колегіум №11), аби повідомити учням про свято, пограти із ними в мовні ігри, перевірити знання з української мови, а також розказати про студентське життя філологічного факультету та власні досягнення.
Разом із студентами ІІІ та VI курсів учні активно брали участь у заході: охоче відповідали на запитання, виконували вправи (називали назви частин тіла людини, водних об’єктів, з’ясовували форми кличного відмінка в нетрадиційних і специфічних іменах).
        Наприкінці студенти з учнями провели флешмоб під гаслом «Я, ти, він, вона – разом мовна ми сім’я» та переглянули відеоролик із закликом вивчати рідну мову.
Складний теоретичний матеріал філологи представили яскраво, весело, за допомогою театральної майстерності, аудіо- та відеоматеріалів, тому учні з надзвичайною цікавістю слухали студентський творчий колектив і долучалися до процесу.
Отже, День української писемності та мови пройшов на філологічному факультеті активно, творчо, із залученням абітурієнтів!

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG