Німецькі будні філологічного факультету

Залиште оцінку
(0 голосів)
Німецькі будні філологічного факультету

12 жовтня на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка відбулася презентація стипендіальних програм навчання та стажування в Німеччині,

що фінансуються німецькою службою академічних обмінів Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). На зустрічі з філологами-славістами - Карстеном Грунвальдтом, який вже другий рік працює на постійній основі викладачем німецької мови кафедри іноземних мов в Сумському НАУ, та Анною Ланге, викладачем німецької мови в університеті КПІ імені Ігоря Сікорського, - студенти і викладачі філологічного і психолого-педагогічного факультетів мали змогу дізнатися про можливості навчання та отримання стипендії у Німеччині.
Насамперед, пан Грунвальдт докладно розповів про Німецьку службу академічних обмінів та її діяльність в Україні, представив огляд стипендіальних програм, в яких можуть брати участь українські студенти, аспіранти та науковці з хорошим знанням німецької чи англійської мов, розповів про підготовку у вивченні іноземної мови для вступу до університетів, провів семінар «Музика і лірика». Пані Анна змогла надати всю інформацію про заповнення необхідних документів, які потрібні для вступу в іноземні виші, провела також цікавий семінар про стереотипи.
Кожен учасник заходу міг поставити запитання німецьким гостям і дізнатися детальнішу інформацію про DAAD. Багато студентів-філологів зацікавилися можливістю академічного стажування в Німеччині та вже під час зустрічі почали випробувати власні навички німецької мови у розмові з гостями.
Саме такими непересічними, зазвичай, є будні студентів філологічного факультету. Олена Таран, Анастасія Фокіна

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG