Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

У Міносвіти визначились із порядком складання ЗНО до магістратури (© УНІАН)

Залиште оцінку
(4 голосів)
У Міносвіти визначились із порядком складання ЗНО до магістратури (© УНІАН)

За технологією ЗНО вступатимуть на гуманітарні та правничі спеціальності. 

Міністерство освіти і науки остаточно визначило, як цього року будуть організовані та проведені вступні випробування на магістратуру, що проводяться за технологією ЗНО.

Як повідомили у прес-службі МОН, відповідний порядок вже пройшов реєстрацію в Мін’юсті та розміщений на сайті.

"Вступне випробування з використанням технології ЗНО складатимуть вступники на спеціальності галузей знань 03 "Гуманітарні науки" (крім спеціальності 035 "Філологія"), 05 "Соціальні та поведінкові науки", 06 "Журналістика", 08 "Право", 24 "Сфера обслуговування" та 29 "Міжнародні відносини", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вступники до магістратури "Права" та "Міжнародного права" складатимуть єдиний вступний іспит із іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської), тести міститимуть частини "Читання" та "Використання мови", а також єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей.

"Блок "Право" містить тест із 8 дисциплін (конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право України, міжнародне публічне право та міжнародний захист прав людини). Другий блок включає тестування таких компетентностей: аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення", - уточнили у міністерстві.

267b5e2735eba2fbce7804dc1e27752f

Своєю чергою вступники до магістратури за спеціальностями галузей знань "Гуманітарні науки" (крім спеціальності "Філологія"), "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Сфера обслуговування" та "Міжнародні відносини" складатимуть лише єдиний вступний іспит з іноземної мови.

7fea29f26f233388dc6c2787a0ea0e96

"2018 року технології зовнішнього незалежного оцінювання використовують для вступу до магістратури зі спеціальностей "Право" і "Міжнародне право". На цьому етапі МОН переходить від пілотування такого формату вступних випробувань, як це було 2016-го і 2017-го, до їхнього регулярного використання. Водночас, єдиний вступний іспит з іноземної мови запроваджується в порядку пілотування для вступу на низку гуманітарних спеціальностей. Метою цих новацій є забезпечення доброчесності при вступі до магістратури, підвищення якості магістерської підготовки у закладах вищої освіти", – заявив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Зазначимо, реєстрація учасників почнеться 14 травня і триватиме до 18 години 5 червня. Іспит із іноземної мови відбудеться 11 липня, а з права та правничих компетентностей – 13 липня.

Як пояснили у МОН, для реєстрації вступнику треба буде звернутися до приймальної комісії одного з обраних ним вишів. Підтвердженням реєстрації є виданий комісією екзаменаційний листок. Після цього на сайті УЦОЯО для кожного зареєстрованого вступника створюватимуть кабінет учасника, доступ до якого буде за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, зазначеним у ньому. У цьому кабінеті буде розміщено запрошення-перепустку з інформацією про пункт тестування, яке почнеться о 10.00, допуск до пункту буде відкрито за 45 хвилин та закрито за 10 хвилин до початку.

"Для участі у тестуванні вступник має пред’явити: екзаменаційний листок; документ, що посвідчує особу (серія (за наявності) та номер якого вказані в екзаменаційному листку); запрошення-перепустку", - додали у відомстві.

Також зазначається, що результати тестування розміщуватимуться в електронних кабінетах учасників на сайті УЦОЯО.

Окремо наголошується, що на бюджет надання рекомендацій для зарахування відбудеться до 13 серпня, а саме зарахування –  до 20 серпня (12.00).

За матеріалами ТСН
https://tsn.ua/ukrayina/u-minosviti-viznachilis-iz-poryadkom-skladannya-zno-do-magistraturi-1143081.html

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG