Екологи в засніжених Карпатах

Залиште оцінку
(3 голосів)
Екологи в засніжених Карпатах

Минулих вихідних група студентів-екологів, членів еколого-туристичного клубу «Irbis» здійснила подорож до Закарпаття та сходження на Говерлу.

Після відповідної відмітки рятувальної служби пункту Лазещина, наш шлях пролягав через урочище Козьмещик до однойменного туристичного притулку.

Мальовнича місцевість, що вкрита смереково-буковим лісом, дорога вздовж русел річок Лазещина і Козьмещик, джерела питної і мінеральної води, рекреаційні пункти та прихистки для наметових містечок – це миті подорожі до Козмещику. А тут ми знайшли можливість зупинитися (на роздоріжжі до Говерли та Петросу) у туристичному притулку пана Михайла, який надав «апартаменти» типу гуцульської колиби. Кілька годин світла від генератора ввечері, але є інший комфорт, а головне – це дах та натоплена ялиновими дровами карпатська груба. 

І ось ранковий початок сходження – крутий підйом по «біло-жовтому» туристичному маршруту, що простягався на відстань біля 8 км, і давався нам досить непросто – дрібний дощ, періодичний сніг, справжня хурделиця, різкий вітер. Заліснений відріг чорногорського хребта, стрімкий підйом, лісові ділянки та чагарникове рідколісся, старі смерекові ділянки, і ось полонина Гропа, з якої – на вершину хребта Комена (1850м н.р.м.), а звідти до найвищої вершини всього 200 м набору висоти. Цьогорічне наше сходження тривало біля 3,5 годин.

Півгодини на «Сніговій горі» – це і її символи (стела, хрест, прапори та пам’ятник зібраним землям українським та військовим АТО), а також сприйняття карпатської величі.

Це символічне сходження ми присвятили новій сторінці історії нашого університету – підтвердження його статусу "Національного" та надання нової історичної назви «Чернігівський колегіум», а також створенню природничо-математичного факультету.

Якщо ви любити природу, вам подобається мандрувати та пізнавати довкілля – запрошуємо до дружньої родини екологів!

 

Юрій Карпенко,
завідувач кафедри екології та охорони природи

 

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG