Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Всесвітній день туризму в «Ялівщині»

Залиште оцінку
(1 голос)
Всесвітній день туризму в «Ялівщині»

Світ відкритий для всіх
і належить кожному з нас

З найдавніших часів люди вирушали в подорожі з метою пізнання світу й відкриття нових територій з торгівельними, дипломатичними, військовими, релігійними та іншими місіями.

Слово «туризм» походить від французького «tourisme» – прогулянка, подорож, – подорожі у вільний час пов’язані з від’їздом за межі постійного проживання і один з видів активного відпочинку, який поєднує відновлення продуктивних сил людини з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурно-розважальними цілями. Різні форми туризму віддають перевагу засобам організації раціонального дозвілля, активного відпочинку і проявлення здорового способу життя для широких верств населення і різних за віком. Серед нових видів туризму слід виділити екологічний, науковий, етнографічний...

27 вересня щорічно відзначається Всесвітній день туризму, свято, метою якого є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку, розвиток зв'язків між народами різних країн та розуміння місця людини, природи і суспільства. Воно було запропоноване в 1979 році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації  (в місті Торремолінос, Іспанія).

З 1980 року Всесвітній день туризму присвячений різній тематиці, так цьогоріч 27 вересня відзначають під гаслом «Доступний туризм».

Не залишилися осторонь святкування і студенти хіміко-біологічного факультету нашого університету, які відзначили Всесвітній День туризму  у форматі екологічного квесту «Доступний туризм».

Організаторами еколого-освітнього заходу виступили комунальний заклад Чернігівської обласної ради «РЛП «Ялівщина» та  кафедра екології та охорони природи університету.

Участь в екоквестіі взяли 6 команд студентів І-го та ІІ-го курсів і «ветеранів-випускників» хіміко-біологічного факультету. Тут були і екологи, і біологи, і хіміки. Кожна команда презентувала свою емблему та девіз.

Маршрут екологічного квесту пролягав навчальною екологічною стежкою «Дивосвіт природи «Ялівщини», яка була у вересні цього року впорядкована за рахунок коштів обласного природоохоронного фонду.

Учасники з захватом виконували завдання на швидкість, розгадували ребуси, орієнтувалися на місцевості, шукали підказки та секрети від «менеджерів» квесту, якими виступили "екологи" ІІІ курсу. Всі команди вправно  рухалися та показували вміння спортивного орієнтування, виконували екологічні завдання на 14 зупинках стежки.

Найшвидшими серед  усіх виявилися студенти 22 групи, дівчата-біологи, вони й отримали перемогу. Завершився екологічний квест нагородженням переможців та учасників і традиційним куштуванням смачної туристичної каші на вогні з цілющим чебрецевим фіточаєм на навчально-науковій станції університету.

Юрій Карпенко,
завідувач кафедри екології та охорони природи
ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG