Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Вступ до магістратури вперше здійснюється за технологією ЗНО

Залиште оцінку
(1 голос)
Вступ до магістратури вперше здійснюється за технологією ЗНО

Цього року в Україні вперше проводиться прийом до магістратури на спеціальність «Право» за результатами ЗНО, а не вступних випробувань. Не виключено, що наступного року цей досвід буде поширено й на інші спеціальності.

Пілотний проект вступу на магістратуру за спеціальністю «Право» за технологією ЗНО забезпечить прозорість процедури та вплине на якість юридичної освіти. Про це зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час прес-конференції, присвяченої 100 дням своєї діяльності на посаді.

 

«Цей експеримент важливий загалом для реформи юридичної освіти, оскільки може бути закладений надалі в основу єдиного кваліфікаційного іспиту для юристів», - підкреслила Лілія Гриневич.

 

Міністр повідомила, що 23 липня, у дев’яти університетах пройде єдине тестування зі вступу до магістратури за спеціальністю «Право».Лілія Гриневич зауважила, що іспит із застосуванням технологій ЗНО дає можливість зробити процес вступу до магістратури прозорим, адже минулі роки найбільша кількість скарг та нарікань на недоброчесність була саме відносно вступу на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Право».

 

Іспит складатиметься з двох блоків – «Право» і «Англійська мова». Блок з права міститиме тести з юридичних дисциплін та загальних правничих компетентностей. Вступники, які вивчали іншу іноземну мову, можуть скласти вступний іспит з цієї мови у вищому навчальному закладі.

 

23 липня близько 2тис абітурієнтів складатимуть єдиний тест у наступних університетах: Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний університет «Одеська юридична академія», Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Одеський національний морський університет, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

 

Джерело: http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2016/07/22/liliya-grinevich-zno-pri-vstupi-na-magistraturu/

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG