Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Вступ – 2016: день перший

Залиште оцінку
(2 голосів)
Вступ – 2016: день перший

Пропонуємо вашій увазі враження колег щодо першого дня прийому документів.

Перший день цьогорічної вступної кампанії мало чим відрізнявся від попередніх років. Як і раніше студентів цікавили, перш за все, бюджетні місця та пільги. Окрема тема – робота Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) та системи «Електронний вступ». Вірніше, практично повна відсутність роботи цих електронних систем.

Але, спробуємо по-порядку. З обсягом бюджетних місць на різних спеціальностях абітурієнти змогли ознайомитися лише на вихідних. Причому, мова йде лише про вступ на бакалавріат. А для майбутніх спеціалістів і магістрів кількість місць державного замовлення буде визначено лише найближчої середи. Подібне затягування з розподілом бюджету аж ніяк не сприяє підвищенню настрою як майбутніх студентів, так і працівників приймальних комісій. Хоча, є й позитивні новини. Попри всі побоювання, кількість місць державного замовлення по низці спеціальностей не зменшили, а навіть збільшили.

Серед пільгових категорій найбільш обділеними виявилися діти-інваліди. У результаті кількаразового внесення змін до правил прийому, пільги для цієї категорії абітурієнтів виявилися дуже розмитими і на сьогодні вони можуть претендувати лише на першочергове зарахування. Для порівняння – для дітей-сиріт і учасників АТО передбачено вступ за квотами.

За задумкою фахівців профільного міністерства перехід на електронну подачу заяв дозволить розвантажити роботу приймальних комісій і полегшить життя абітурієнтам. Але, на жаль, теорія і реальність не завжди крокують поруч. В реальності технічних можливостей системи «Електронний вступ» вистачило на кілька десятків хвилин. Решту часу система «висіла». Сподіваємося, що ці технічні проблеми вже найближчим часом будуть подолані. Ще один неприємний сюрприз – необхідність сканування і завантаження додатка до атестату. Причому, розмір файлу з відсканованим документом не має перевищувати 1 Мб, а його якість має дозволяти приймальній комісії перерахувати середній бал. Для багатьох абітурієнтів виконання цієї вимоги стало достатньо серйозною проблемою.

Далі буде …..

Джерело: Чернігівський студентський портал

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG