Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Вступ – 2016: напередодні

Залиште оцінку
(2 голосів)
Вступ – 2016: напередодні

Все, що стосується особливостей вступу до ВНЗ одразу здобуває пріоритет №1 серед учнівського і батьківського загалу. Пропонуємо вашій увазі матеріал з Чернігівського студентського порталу (далі - мовою оригіналу)

Цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів відзначається низкою специфічних моментів і питань, які не мають однозначної відповіді. По великому рахунку, навіть приймальні комісії ВНЗ не можуть відповісти на всі проблемні питання напередодні старту прийому заяв абітурієнтів. Втім, деякі нюанси вже сьогодні можна і потрібно озвучити для широкого загалу.

Перш за все, не варто боятися електронного вступу і встановлення пріоритетів для кожної заяви. Ця модель подачі документів уже була відпрацьована в 2015 році. Головне – не забувати реально оцінювати свої шанси на отримання бюджетного місця. Для прикладу: якщо результати ЗНО з трьох предметів коливаються у межах 170-190 балів, то ви маєте всі підстави для вступу на бюджет практично на будь-яку спеціальність у чернігівських ВНЗ. Для того, щоб отримати омріяне місце достатньо коректно сформувати електронну заяву, вказавши 1-й пріоритет для омріяного вишу і спеціальності. Якщо з комп’ютером «на ви», то зверніться до педагогічного чи технологічного університету і на консультпунктах вам без проблем згенерують потрібну заяву.

Якщо ж середній бал ЗНО знаходиться на рівні 100 – 120 балів, то варто звернути увагу на спеціальності, які не користуються підвищеним попитом. Хоча, треба враховувати, що навіть три мінімальні результати ЗНО (по 100 балів кожен) не блокують вступ на бюджет. Головне – уважно проаналізувати наявні пропозиції вишів і рівень потенційних конкурентів. Але це – окрема тема.

Також хочеться в черговий раз наголосити, що вибір майбутнього місця навчання не терпить поспіху. Не намагайтеся подати заяву вже 11 липня. Як правило, в перший день виникає колосальна кількість технічних проблем, які нервують і приймальну комісію, і абітурієнтів. Пам’ятайте про це і бережіть нерви, адже дата подачі заяви ніяк не впливає на місце у рейтингу.

Далі буде …..

Віталій Барбаш

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG