Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Науково-методичний вебінар «освітній потенціал картографічних посібників для навчання дітей дошкільного віку та молодших школярів» на Факультеті дошкільної, початкової освіти і мистецтв

Залиште оцінку
(1 голос)
Науково-методичний вебінар «освітній потенціал картографічних посібників для навчання дітей дошкільного віку та молодших  школярів» на Факультеті дошкільної, початкової освіти і мистецтв

12 квітня 2024 року на факультеті дошкільної, початкової освіти і мистецтв в межах Договору про співпрацю між Національним університетом «Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка та Українським державним університетом імені Михайла Драгоманова відбувся науково-методичнй вебінар «Освітній потенціал картографічних посібників для навчання дітей дошкільного віку та молодших школярів». До онлайн-активності долучились як викладачі та студенти обох університетів, так і запрошені гості – вчителі ЗЗСО та вихователі ЗДО Київської та Чернігівської областей. Загальна кількість активних учасників – понад 70 осіб.

 

Захід організовано за підтримки декана педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова, професора Тараса ОЛЕФІРЕНКА та деканеси факультету дошкільної, початкової освіти НУЧК імені Т.Г. Шевченка, професорки Світлани СТРІЛЕЦЬ, а також заступниці з наукової роботи та міжнародних зв’язків, завідувачки кафедри початкової освіти та інноваційної педагогіки професорки Олени МАТВІЄНКО та завідувачки кафедри дошкільної та початкової освіти НУЧК імені Т.Г. Шевченка, доцентки Ірини ТУРЧИНОЇ. Відповідальними за організацію та проведення вебінару були: з боку УДУ імені Михайла Драгоманова – професорка кафедри початкової освіти та інноваційної педагогіки Тетяна ВАСЮТІНА та з боку НУЧКУ – заступник декана з наукової роботи, доцентка кафедри дошкільної та початкової освіти Наталія СТРІЛЕЦЬКА й доцентка кафедри дошкільної та початкової освіти Вікторія КОВАЛЬ.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись деканеса факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв НУЧК імені Т.Г. Шевченка, професорка Світлана СТРІЛЕЦЬ та заступниця декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова Олена МАТВІЄНКО, які наголосили на довготривалу й плідну співпрацю між нашими факультетами та університетами, одним із напрямів якої є обмін інноваційним досвідом та авторськими методиками між викладачами обох університетів у формі гостьових лекцій, вебінарів, науково-методичних семінарів. Професорки виразили впевненість, що зустрічі між факультетами обов’язково відновляться в очному форматі разом з Перемогою України.

Спікерками вебінару були Тетяна ВАСЮТІНА – докторка педагогічних наук, професорка кафедри початкової освіти та інноваційної педагогіки УДУ імені Михайла Драгоманова та Вікторія ЛЕПЕТЮК – кандидатка географічних наук, завідувачка відділу маркетингу Державного науково-виробничого підприємства «Картографія». Вони ознайомили учасників заходу з видами та тематикою картографічних посібників для дошкільних закладів та початкової школи, розкрили їх дидактичний потенціал для формування основ громадянської та природничої компетентності дітей, окреслили проблеми реалізації змісту освітніх галузей в курсі «Я досліджую світ» у контексті освітніх втрат та презентували методичні орієнтири навчального електронного посібника «Я досліджую світ. 1-4 клас», Інтерактивні карти.

Щира подяка керівництву обох університетів за підтримку заходу, учасникам за активну участь, а спікеркам заходу – Тетяні Миколаївні й Вікторії Борисівні за змістовний, інноваційний, науковий матеріал та методичні ідеї щодо його використання в освітньому процесі дошкільної та початкової освіти. Зичимо подальших  наукових звершень, натхнення й плідної співпраці.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG