Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Харчування чемпіонів

Залиште оцінку
(1 голос)
Харчування чемпіонів

Для багатьох українців поняття «фізкультура» і «спорт» є тотожними. Якщо зранку вистачає сили волі на елементарну пробіжку і зарядку, то ми гордо стверджуємо, що регулярно займаємося спортом. Насправді, ці вправи мають до спорту приблизно таке ж відношення, як продаж картоплі на базарі до інвестування в економіку Сатурну.

Професійний спорт, у нинішніх реаліях, це дуже специфічна галузь людської життєдіяльності. Навіть банальне харчування спортсменів є об’єктом дослідження низки профільних фахівців. Більше того, на сьогодні – це ціла індустрія. В Україні функціонує велика кількість онлайн магазинів, які пропонують засоби підтримки професійних спортсменів. Один з них – http://sport-easy.com.ua.

Цей інтернет-магазин спортивного харчування у Львові пропонує різноманітні комплекси і окремі складові харчування для спортсменів різних видів. При цьому варто враховувати, що неможливо створити «універсальний комплекс чемпіона». Раціон таких людей має бути ретельно проаналізований і підготовлений, адже кожен вид спорту є унікальним і вимагає від спортсменів відповідних кондицій.

У той же час, низка медичних препаратів і комплексів мають вузьконаправлену спеціалізацію. Одні з них вирішують проблеми з нарощуванням м’язової маси, інші допомагають підсилити суглоби, окремі препарати дозволяють боротися з авітамінозом і т.д. З одного боку – це значно полегшує роботу тренера. Адже, достатньо закупити різні добавки до харчування і спортсмен буде готовий видати максимальний результат. З іншого – не все так просто, оскільки необхідно враховувати особистісні характеристики кожного індивідума.

Ще одна небезпека – ризик дискваліфікації, викликаний застосуванням заборонених препаратів. Придбання різноманітних засобів, які покращують самопочуття спортсмена, завжди має бути виваженим і всебічно проаналізованим. Навіть найменша підозра щодо можливого позитивного результату допінг-контролю має запалити червоне світло у свідомості спортсмена і його наставників. А для того, щоб не помилитися, варто використовувати лише перевірені і сертифіковані препарати.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG