Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Чи варто йти на курси англійської мови?

Залиште оцінку
(0 голосів)
Чи варто йти на курси англійської мови?

Попри те, що ми вчимо іноземну мову (частіше за все англійську), починаючи з першого класу, «глибокі» знання більшості українців, як і раніше, залишаються на рівні кількох сотень слів і десятків загальновживаних фраз. Виключення складають лише випускники спеціалізованих шкіл і філологічних факультетів інститутів та університетів.

Ця ситуація вже давно стала звичною для більшості наших співвітчизників. Ні в кого не виникає найменших сумнівів щодо того, що навчитися спілкуватися англійською мовою можна лише на спеціалізованих курсах. При цьому, не зрозуміло, яка мета ставиться перед шкільними вчителями і університетськими викладачами, які продовжують отримувати зарплату, імітуючи процес навчання.

Слід відзначити, що сьогодні в кожному обласному центрі, не кажучи про столицю, функціонує чимало англомовних центрів і курсів. Причому, як правило, в них працюють ті ж самі вчителі та викладачі англійської мови. Як це не парадоксально, але на курсах слухачі досягають набагато вищих результатів, ніж у школі чи вузі. Втім, пояснення цього феномену дуже просте – на курси приходять попередньо вмотивовані люди. Вони вже визначили для себе мету і готові платити кошти задля отримання конкретного результату. Для когось це підготовка до ЗНО, хтось хоче здобути навички вільного спілкування англійською з бізнес-партнерами, а для багатьох – це реальний засіб отримання престижної освіти, а в перспективі й роботи за кордоном. Варто пам’ятати, що в залежності від програми підготовки досить сильно варіюється і вартість навчання.

Тож, перш ніж записуватись на курси, варто чітко визначитися з пріоритетами. Якщо мова йде про підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання, то рівня кваліфікованого шкільного вчителя цілком достатньо. А от для отримання вченого звання доцента або професора, рівня побутового спілкування англійською мовою вже недостатньо. Для цих категорій ключовим є отримання кваліфікаційного сертифіката B2. Тож, для початку необхідно переконатися, що обраний лінгвістичний центр має відповідну ліцензію.

Дякуємо за допомогу у підготовці статті компанії British Skylines.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG