Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Фітотерапія

Залиште оцінку
(1 голос)
Фітотерапія

Щозими ми наступаємо на одні й ті ж граблі – як тільки стовпчик термометра опускається нижче нульової відмітки, школярі та студенти починають масово хворіти. Складається враження, що всі завмирають в очікуванні чарівного слова «карантин». Причому, під час карантину життя в розважальних центрах і нічних клубах аж ніяк не завмирає. Що ж стосується лікування, то молоді люди віддають перевагу пігулкам з аптеки, забуваючи про таку корисну річ, як фітотерапія. 

А, між іншим, в Інтернеті є чимало цікавої інформації щодо використання лікарських рослин. Як варіант – спеціалізований портал http://healthday.in.ua/. Звичайно, не варто вважати чай з калиною чи настоянку чистотілу панацеєю від усіх хвороб. Але й нехтувати природними засобами, що пройшли багатовікову перевірку, також не слід. Якщо ж згадати ціни на найпоширеніші препарати в аптечних вітринах, то актуальність фітотерапії зростає у кілька разів.

З приходом літа прихильники фітотерапії активно займаються заготівлею лікарських рослин. Слід відзначити, що це достатньо відповідальна процедура. Новачкам не варто намагатися за один сезон всі премудрості цього ремесла. Для початку варто зосередитися на заготівлі звичних і перевірених ягід – малини, калини, смородини. Якщо є можливість зберегти їх у морозильній камері, то зимовий авітаміноз вам не страшний. Також не забудьте насушити липи, м’яти, ромашки та календули – це справжня зелена аптека, яка допоможе боротися з різними захворюваннями.  

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG