Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Як виспатись під час сесії?

Залиште оцінку
(2 голосів)
Як виспатись під час сесії?

Кожен, хто був або є студентом знає, що сесія і здоровий сон майже несумісні. Адже доба, як і раніше, складається з 24 годин, а встигнути треба стільки, що й 30-ти не вистачить. Тому, під час здачі заліків та екзаменів студенти хочуть спати практично цілодобово. Що ж зробити для того, щоб під час сесії якщо не повністю виспатись, то, принаймні, нормально відпочити протягом кількох годин?

Перш за все, варто більш прискіпливо оцінити комфортність свого ліжка. На жаль, наші студентські гуртожитки можуть «похвалитися» лише класичними панцирними сітками часів розвиненого соціалізму. На сьогодні ступінь їх «провисання» прямує до безмежності і ніякі вовняні матраци ситуацію врятувати не можуть.

Свого часу студенти технологічного факультету намагалися вирішити проблему з провисанням сітки за допомогою листа багатошарової фанери – такого собі аналога ортопедичного матрацу. Відносно комфортності цього «матрацу» можна сперечатися, зате спина під час сну має хоч якусь опору.

Набагато привабливішими і ефективнішими виглядають сучасні ортопедичні матраци. Вони дозволяють спати, не викривлюючи, а підтримуючи хребет, забезпечуючи міцний і здоровий сон. Хоча, варто враховувати, що «індустрія сну» на сьогодні є достатньо розгалуженою. Тому варто досить прискіпливо поставитися до вибору моделі матрацу. Якщо, скажімо, очікуване навантаження на нього не перевищує 140 кг, то варто звернути увагу на модель Exemplar. У випадку більш потужних навантажень є сенс придбати матрац Askona Promice.

Ну і звичайно, не варто забувати про режим сну. По можливості вкладайтеся до ліжечок не пізніше 22:00. Це дозволить уже о 6 ранку почувати себе бадьорим і готовим до нових звершень.

Дякуємо за допомогу у підготовці статті профільному сайту ортопедичних матраців Askona.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG