Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Почесні консульства

Залиште оцінку
(2 голосів)
Почесні консульства

Почесні консульства різних країн світу функціонують у багатьох містах України. Чернігів не став виключенням. Наприкінці січня цього року в нашому місті було відкрито Почесне консульство Латвійської Республіки. На сьогодні Латвія є єдиною з країн Євросоюзу, що має своє представництво у нашому місті. Крім Чернігова латиші відкрили почесні консульства у Львові та Одесі.

Ця подія, на жаль, не викликала значного інтересу серед молоді Чернігівщини, а даремно. Адже, почесні консульства в значній мірі сприяють розвитку міждержавних зв’язків у самих різних сферах. Освітня галузь, як правило, знаходиться серед пріоритетів співробітництва. Тож, можна сподіватися, що з відкриттям латвійського консульства значно активізується співробітництво між університетами двох країн. А це шанс для успішної реалізації різноманітних грантів, обмінних програм для студентів, стажування викладачів і т. ін.

Варто відзначити, що Почесний консул Латвійської Республіки у Чернігові та області Олена Вишнякова займається реалізацією перспективних програм починаючи з 2015 року. Хочеться вірити, що освітня галузь не залишиться поза увагою пані Олени і її діяльність стане набагато більш відкритою для широких кіл громадськості.

Це не лише побажання, а й певна вимога, адже посади почесних консулів, як правило, обіймають представники місцевих громад, які досягли певних успіхів у міжнародній торгівлі чи суспільно-політичній діяльності. Наприклад, Почесний консул Німеччини в Одесі Олександр Кифак користується авторитетом і популярністю серед юристів України. Чимало почесних консулів мають достатньо серйозні бізнес-інтереси у різних сферах життєдіяльності. У будь-якому випадку вони виступають найбільш ефективним засобом комунікації між представниками місцевих громад та іноземними державами.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG