Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Сучасні Інтернет-розваги

Залиште оцінку
(2 голосів)
Сучасні Інтернет-розваги

Представники старшого покоління частенько полюбляють шпетити молодь за невміння відпочивати і розважатися. Проте, ці нарікання не завжди виправдані. Адже нинішнім старшокласникам і студентам достатньо мати під рукою комп’ютер чи ноутбук з доступом до мережі Інтернет – цього досить, щоб поринути у світ фантазій і пригод, які батькам не могли і наснитися.

Можна скільки завгодно розповідати, що молодь «не така» і відпочиває «не так». Однак, не варто забувати, що нинішня юнь живе в тих умовах, які створили представники «правильного» старшого покоління. Тож частину нарікань дорослі можуть переадресувати самі собі. 

Ми ж пропонуємо спробувати з’ясувати, яким саме Інтернет-розвагам віддають перевагу наші студенти.

Цей перелік, звичайно, не є остаточним. Але, можливо, комусь із сивочолих «гуру» він допоможе зрозуміти потреби і прагнення їх вихованців. Отже, почнемо:

• Спілкування у соціальних мережах – це не просто бажання поділитися новинами, а справжня необхідність самовираження для багатьох молодих людей. На жаль, у реальному житті більшість підлітків позбавлені можливості повноцінного спілкування, тому вони намагаються реалізуватися у віртуальному світі. Тут можна обійтися примітивним «лайком» чи «смайликом» аби висловити свої почуття і «не нарватися» на кпини однолітків чи батьків.

• Численні сайти ігрових автоматів стали достатньо ефективним замінником їх оффлайн-аналогів. Якщо в реальний зал ігрових автоматів сьогодні потрапити достатньо проблематично, то онлайн-портал відкритий для відвідувачів 24 години на добу. Тут можна тренуватися безкоштовно, а можна при бажанні випробувати фортуну, зробивши цілком реальну ставку.

• Комп’ютерні ігри. Класичні іграшки, що завантажувалися з піратських дисків, вже пережили пік своєї популярності. Нинішня молодь віддає перевагу он-лайн іграм у режимі реального часу. Їх основна перевага – мобільність. Комп’ютер чи ноутбук – це вже вчорашній день. Сьогоднішньому геймеру достатньо купити iPhone, iPad чи Windows Phone, щоб відчувати себе «на коні» у будь-якій ситуації – на парі, у маршрутці, в метро і т.д.

• Інтернет-бізнес. Як це не дивно для багатьох дорослих, але Всесвітня Павутина – це не лише зібрання всіляких хиб і збочень, а й популярний засіб заробітку. Саме в Інтернеті чимало старшокласників і студентів заробляють свої перші копійки і гривні. Причому, мова не йде про «шару». Це дійсно робота і досить часто дуже відповідальна. Тож не дивно, що за неї платять досить пристойні кошти.

Ще раз хочеться наголосити, що сьогодні ми окреслили лише основні напрями «віртуального життя» молоді. Якщо хочете доповнити перелік, то висловлюйте свої думки у коментарях до статті. Наша мета – бодай спробувати об’єднати зусилля і прагнення викладачів та студентів. При всій її утопічності хочеться вірити, що ми таки почнемо прислуховуватися один до одного.

Хай щастить!

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG