Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Дошки оголошень: класичні чи електронні?

Залиште оцінку
(2 голосів)
Дошки оголошень: класичні чи електронні?

Попри те, що надворі XXI століття, знайти необхідний товар або послугу ненабагато простіше, ніж 50 років тому. Причини, щоправда, дещо інші. За радянських часів головною проблемою був дефіцит, сьогодні ж ми потерпаємо від перенасичення ринку.

Тому виробники товарів та представники компаній-посередників намагаються використати будь-яку можливість для того, щоб «достукатись» до потенційного покупця. Як правило, компанії, орієнтовані на молодіжну аудиторію, намагаються йти в ногу з часом і активно використовують можливості Інтернету для розповсюдження своєї реклами. Серед них – електронні дошки оголошень, наприклад, ria. Тут можна знайти практично все, що заманеться. До того ж є можливість сортування оголошень за регіонами, що дозволяє економити час.  

Водночас, багато хто, як і раніше, використовує класичні методи – розміщує рекламу в друкованих ЗМІ або ж використовує в якості дощок оголошень носії зовнішньої реклами. Як це не дивно, але різноманітні оголошення продовжують з’являтися на стовпах, дверях під’їздів та стінах будинків. Особливо перед виборами: під час виборчих кампаній працівники ЖКГ не встигають очищати ці «носії» від політичної реклами.

У багатьох користувачів виникає закономірне питання: «Які дошки оголошень більш ефективні: електронні чи класичні?» Однозначно на нього відповісти досить важко. Але якщо оцінювати ефективність реклами за кількістю переглядів оголошень, то сучасні цифрові технології безперечно лідирують. У той же час не варто ідеалізувати електронні сервіси. Особливо стосовно безпеки купівлі-продажу через Інтернет. На жаль, випадки шахрайства в Інтернеті уже давно перестали бути рідкісним явищем. Тому, перш ніж перераховувати комусь гроші, подбайте про те, щоб вас не ошукали.

Як себе захистити?

Мабуть, ми не будемо занадто оригінальними у своїх рекомендаціях, але, тим не менше:

• Ніколи не купуйте товари і не замовляйте послуги, вартість яких набагато менше ринкової. Скоріше за все Ви зустрілися з банальним «лохотроном».
• Перевіряйте «тривалість життя» сайту, на якому плануєте купувати товар. Сайти-одноденки, як правило, створюються для того, щоб ошукати довірливих покупців і потім зникнути.
• Не погоджуйтеся на варіант попередньої оплати віртуального товару. Платити треба лише по факту, коли ви отримали товар і перевірили його якість.
• Не варто економити на вартості доставки. Та ж «Нова пошта» чи «Укрпошта» не є ідеальними посередниками, але це набагато краще і надійніше, ніж експериментувати з водіями маршрутних таксі.

І, нарешті, останнє. Ніколи не поспішайте укладати угоду, якщо є найменші сумніви щодо порядності реалізатора товару. Пам’ятайте, що поняття «дефіцит» залишилося у далекому минулому, а заробляти гроші набагато складніше, ніж витрачати.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG