Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Науково-педагогічний проект «Інтелект України»

Залиште оцінку
(3 голосів)
Науково-педагогічний проект «Інтелект України»

Сьогодення потребує від українських педагогів уваги до забезпечення освітніх потреб кожного члена суспільства. Студенти факультету початкового навчання та викладачі мали можливість ознайомитися з особливостями альтернативної освітньої технології, призначеної для навчання академічно обдарованих дітей.

У процесі зустрічі із заступником з навчально-виховної роботи ЗНЗ №29 м. Чернігова Аніщенко Іриною Анатоліївною, яка відбулася 27.04.2017 р. на факультеті початкового навчання, вони дізналися про досвід упровадження в навчально-виховний процес школи науково-педагогічного проекту «Інтелект України», розробленого групою харківських учених.

Ірина Анатоліївна розповіла, що на сьогодні в області лише 4 школи (в місті - 1) долучилися до проекту. Його основними особливостями є системний підхід; інтеграція навчального матеріалу, забезпечення високої мотивації навчання; акцентування на розвитку інтелектуальних, в тому числі комунікативних, здібностей школярів, винахідливості; орієнтуванні їх на успіх. Проект реалізує вимоги Державного стандарту початкової загальної освіти. Особливо цікавими для учнів початкових класів є навчальні предмети «Еврика», «Людина і світ», «Навчаємося разом».

Розробники пропонують повний навчально-методичний комплекс для навчання - підручники, зошити з друкованою основою для класних і домашніх робіт. Демонстраційний комплект навчально-методичного комплексу для початкових класів був презентований і подарований заступником директора кафедрі дошкільної та початкової освіти.

Заступник директора засвідчила, що учні, які навчаються в проектних класах, швидко оволодівають навичками читання, самостійної роботи, демонструють високий рівень креативності та критичності мислення, емоційного інтелекту.

В обговоренні теми взяли участь завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти проф. С.І. Стрілець та доцент цієї ж кафедри Н.В. Притулик.

Атмосфера зустрічі була теплою, емоційною, сприятливою для підсилення професійної мотивації майбутніх учителів.

Педагогічний колектив кафедри висловлює Аніщенко Ірині Аанатоліївні щиру подяку за цікаво проведену змістовну лекцію.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG