Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

«ГОСТЬОВІ» ЛЕКЦІЇ ВАСЮТИ О.П.

Залиште оцінку
(0 голосів)
«ГОСТЬОВІ» ЛЕКЦІЇ ВАСЮТИ О.П.

05 квітня 2023 року кафедрі мистецьких дисциплін, факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка Васюта Олег Павлович – доктор мистецтвознавства, професор кафедри мистецьких дисциплін, завідувач кафедри мистецьких дисциплін, провів дві відкриті гостів лекції для викладачів та студентів спеціальності 028 Менеджмент соціокультурної діяльності та 025 Музичне мистецтво.

В рамках Національної кредитної мобільності на цих «гостьових» онлайн-лекціях були присутні провідні фахівці, викладачі та студенти з інших університетів, з якими підписано міжвузівський договір про співпрацю, а саме:

Український державний університет імені Михайла Драгоманова,
Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського,
Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградского,
Львівський національний університет імені Івана Франка,
Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
Харківський національний університет мистецтв ім. І. П. Котляревського
Університет Григорія Сковороди в Переяславі.
Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя,
Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.

 

На лекції з дисципліни «Соціокультурна діяльність» на тему: «Творчий проєкт: вибір теми» в контексті обговорення соціокультурних проєктів, представлених до презентації студентами 17 групи спеціальності 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» було з’ясовано, що підготовка індивідуальних творчих проєктів, презентованих студентами відповідає навчальним цілям і педагогічним принципам сучасного менеджменту соціокультурної діяльності. Вибір тем творчих проєктів засвідчує глибоке усвідомлення студентами актуальних спрямувань СКД в Україні та світі. Кожен із представлених проєктів викликає зацікавлення в контексті їх майбутньої реалізації за умов демократичного розвитку суспільства. Цими проєктами наголошувалась єдність українського та світового культурного простору. Підкреслювалась необхідність поглиблення різних суспільних верств щодо досягнення відповідного рівня культурної комунікації як на рівні держави, так і в аспекті міжнародної співпраці, яка торкається проблем екології, національних традицій харчування, музичних уподобань та страждань українського народу, спричинених широкомасштабної агресії росії проти України.

 

На лекції з дисципліни «Виконавська самопідготовка» на тему: «Особливості виконавської підготовки музичного твору: формування виконавської моделі твору» в межах обговорення зазначених тем були з’ясовані наступні параметри самостійної творчої роботи студентів, зокрема, у відповідності до спеціальності «Музичне мистецтво» виокремлено вплив музичного виконавства на гармонійний розвиток творчої особистості. Відбулося усвідомлення комплексної природи музичного виконавства. Сформовано чіткі уявлення щодо всебічного оволодіння музично-виконавськими навичками й уміннями. Підкреслено особливості виконавської самопідготовки студентів при вивченні творів різних стилів і жанрів. Наголошено необхідність розвитку слухово-творчої сфери та музичного мислення педагога-музиканта. Продемонстровано володіння студентами технічними навичками виконання української та світової музики, зокрема творів Я. Степового, Л. Ревуцького, А. Штогаренка, Л. Бетховена. Також розширене уявлення студентської молоді щодо задіяння джазової музики в сучасний музично-педагогічний контекст. У підсумку наголошено вплив виконавської самопідготовки студентів на формування творчої та музично-педагогічної активності.

 

Після лекцій були обговорення, піч час яких провідні фахівці з Менеджменту соціокультурної діяльності та Музичного мистецтва висловили слова вдячності Васюті О.П. за його вагомий внесок в розвиток галузі культури і мистецтва ні тільки України, а й закордоном та виразили побажання подальшої плідної співпраці у науковій і педагогічній ниві.

 

 

00

01

02

03

04

05

06

07

08

09

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG