Екологічна освіта формує екологічну свідомість

Залиште оцінку
(1 голос)
Екологічна освіта формує екологічну свідомість

У Всесвітній день екологічної освіти, 26 січня 2022 року, завідувач кафедри екології та охорони природи нашого університету Юрій Карпенко став учасником громадського обговорення екологічних проблем Тупичівської сільської територіальної громади.

Він презентував звіт за результатами досліджень екологічної ситуації та біорізноманіття на території Тупичівської громади. Участь в обговоренні також взяли представники місцевого самоврядування, громадськості та зацікавлені жителі громади.

Учасники зустрічі отримали поради щодо боротьби з адвентивними видами рослин, зокрема омелою білою, масове поширення якої створило серйозну загрозу зеленим насадженням громади, а також рекомендації, як надати природоохоронний статус ботанічним пам’яткам - багатовіковим деревам на території громади.

Для старостатів Тупичівської громади було надано низку рекомендацій щодо розвитку екологічного туризму, збереження та промоції етнографічної спадщини, залучення шкільної молоді до здійснення природоохоронних заходів та проєктів щодо захисту довкілля. Серед запропонованих та підтриманих ініціатив – облаштування відпочинкових  зон на водоймах та створення рекреаційних майданчиків у населених пунктах громади.

Також Юрій Карпенко ознайомив присутніх з освітніми програми та особливостями вступної кампанії до нашого університету у 2022 році, роздав інформаційні матеріали, брендовану продукцію та передав до Тупичівської сільської бібліотеки художні книжки, подаровані заступницею декана природничо-математичного факультету Ольгою Білоус. 

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG