Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Мова об'єднує серця

Залиште оцінку
(1 голос)
Мова об'єднує серця

Хто сказав, що дистанційне навчання зменшує студентську активність?

Навпаки! Доказ цьому — заходи, ініційовані до Дня української писемності й мови (9 листопада 2020 року викладачкою кафедри мов і методики їх викладання, канд. пед. наук, доценткою  Оксаною Дженджеро.

Спочатку охочі студенти 3-х факультетів (фізичного виховання, психолого-педагогічного й  фізико-математичного відділення природничо-математичного) взяли участь у написанні традиційного в цей день Радіодиктанту національної єдності. Цьогоріч був ювілейний ХХ диктант, підготовлений Іваном Малковичем — відомим письменником, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. Багато хто вперше долучився до цієї ініціативи, проте тема «Виклики книжкової ери» й взірцеве читання акторкою Риммою Зюбіною нікого не залишили байдужими. Тож після написання диктанту обговорили не лише складні випадки написання, а й подискутували про роль книжок, читання  й особливо — чи має значення спосіб ознайомлення з літературою ( паперова, електронна чи аудіокнига) .

Після перерви на чай/каву лінгвістичний запал другокурсників факультету фізвиховання було підтримано мовною вікториною «Перший мільйон». Хоч не так уже й легко було заробити віртуальний мільйон, проте все ж таки всі сходинки подолали, правопис повторили, мовні знання поповнили, усмішками обмінялися, командну взаємодію налагодили навіть дистанційно!

Наостанок майбутні керівники спортивних секцій і гуртків, учителі фізичної культури, тренери  й соціальні педагоги  приєдналися до прямої трансляції 21-денного челенджу «Навчай українською», де відомі медійники (ведуча Марічка Падалко, шоумен Ігор Кондратюк, співак Тарас Тополя)  і спортсмен-тенісист  Сергій Стаховський поділились досвідом переходу з російської на українську, відповіли на питання, чому важливо, щоб не лише шкільна, а й позашкільна освіта були україномовними, як говорити з дітьми про вибір мови спілкування тощо. Мета проєкту — підтримати в Україні гуртки і секції, у яких мова спілкування з дітьми — українська, а також ті, хто прагне перейти з російської на українську.

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG