Проведення анкетування учасників освітнього процесу

Залиште оцінку
(1 голос)
Проведення анкетування учасників освітнього процесу

Загальноукраїнські тенденції виникнення булінгу і кібербулінгу серед школярів, спричинили підняти питання моніторингу таких соціальних проблем, як булінгу, кібербулінгу, сексуальних домагань, конфліктів між учасниками освітнього процесу на технологічному факультеті Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Студентським самоврядуванням було поставлене питання анкетування студентів, для виявлення проблем у взаємодії між студентами, а також студентами і викладачами.

Зміст анкети було розміщено в акаунті студентського самоврядування технологічного факультету за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtmx0pyo3mDeyQ3hUMZV5bZZwqLd2txM_vVCte0MKETFAmhA/viewform?usp=sf_link.

У результаті анкетування 228 студентів технологічного факультету денної і заочної форм навчання було виявлено такі показники:

1) 87,3% студентів чітко розуміють різницю між булінгом і конфліктною ситуацією, інші мають сумніви;

2) 14,9% студентів стали свідками конфліктів між студентами;

3) 5,3% студентів зазначають, що є конфлікти між студентами і викладачами;

4) 1,8% студентів підтвердили прояви кібербулінгу, але це був жарт з боку друзів.

5) 68,7% студентів впевнені, що знають куди необхідно звернутись у у випадку булінгу або кібербулінгу, сексуальних домагань чи конфлікту, а інші 31,3% мають сумніви, але інформацію чули.

6) серед осіб, яким довіряють студенти у випадку виникнення булінгу, кібербулінгу, сексуальних домагань, конфліктів між учасниками освітнього процесу на технологічному факультеті відповіді розподілились таким чином.

Q 2

Отже, під час засідання Студентської ради технологічного факультету, не дивлячись на відсутність проблеми, було прийнято рішення про клопотання, щодо проведення години куратора на тему «Засоби запобігання виникненню кібербулінгу і конфліктних ситуацій» для студентів перших і других курсів.

Наступне опитування було спрямоване на виявлення якості забезпечення освітньої програми. Зі змістом анкети можна ознайомитись за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsZP8rKv9dcgzXIXOuv4ptcCh0QIZxCsz6TyCnvg_SkAGLjg/viewform?usp=sf_link. Аналізуючи результати анкетування було визначено такі показники:

1) задоволеність студентами змістом навчального процесу за освітньою програмою показано на круговій діаграмі;

01

2) 100% опитаних вказали, що їх інтереси і запити враховані у повні мірі через залучення їх до діяльності гуртків, клубів за інтересами, проблемних груп та секцій;

3) 67,1% респондентів задоволені матеріально-технічною базою лабораторій, майстерень і навчальних аудиторій факультету, 18,8% – відмічають, що є застаріле обладнання лабораторій і 14,1% – не подобається застаріле обладнання майстерень;

02

4) 23,9% опитаних бажають змінити зміст занять навчальних дисциплін;

5) серед недоліків у змісті навчальних дисциплін 0,9% студентів відмічають застарілий навчальний матеріал і 1% недоцільність використаних методів навчання;

6) 99,5% студентів вказують, що задоволені переліком вибіркових дисциплін;

7) як пропозиції студенти написали, що бажають внести такі зміни освітній процес:

– ввести вивчення теорії дизайну для усіх студентів магістратури спеціальності «Середня освіта»;

– ввести для магістрів спеціальності «Середня освіта» додаткову дисципліну за вибором «Веб-дизайн»;

– ввести курс «Інклюзивна освіта» для бакалаврів спеціальності «Професійна освіта»;

– ввести для бакалаврів спеціальності «Середня освіта» додаткову дисципліну «Об’єктно-орієнтовне програмування»;

– ввести для бакалаврів спеціальності «Середня освіта» вивчення веб-технологій;

– збільшити обсяг вивчення іноземної мови для студентів освітнього рівня «бакалавр» спеціальностей «Професійна освіта» і «Середня освіта».

Студенти у повній мірі ознайомлені з Положенням про академічну доброчесність здобувачів освіти, про що свідчать підписи студентів у журналах обліку роботи академічних груп.

Згідно анкетування випускників технологічного факультету (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeu0P0YImz-nAgtlB57UrvLb8yFnubyL5KUU76lFTrI2q6og/viewform?usp=sf_link) по спеціальностям визначено, що 95% респондентам знадобились сформовані компетентності у їх професійній діяльності. Для покращення освітнього процесу за освітньою програмою випускники рекомендували збільшити кількість часу на педагогічну практику.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG