Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Всеукраїнське онлайн-опитування стосовно COVID-19

Залиште оцінку
(1 голос)
Всеукраїнське онлайн-опитування стосовно COVID-19

Протягом 16-25 березня 2020 року на ППФ НУЧК імені Т.Г.Шевченка проведено соціально-психологічне дослідження, метою якого виступало визначення специфіки складових масової свідомості громадян України в умовах пандемії коронавірусу.

Організаторами дослідження стали завідувач кафедри загальної, вікової та соціальної психології імені М.А.Скока, доктор психологічних наук О.Ю.Дроздов та доцентка кафедри екологічної психології та соціології, кандидат психологічних наук М.А.Дроздова.

Методом Інтернет-анкетування було опитано 2424 респондентів віком 18-84 роки (середній вік – 36 років) з основних регіонів України (Центр, Захід, Схід, Південь). Отримані дані дозволили виокремити особливості уявлень та настанов стосовно коронавірусної епідемії та запровадженого загальнодержавного карантину.

Результати дозволяють дійти висновку про те, що пандемія COVID-19 може вважатися специфічною (екстремальною) ситуацією квазіекспериментального характеру, котра суттєво вплинула на масову свідомість громадян України. Позначившись на громадській думці та масових настроях українців, коронавірусна епідемія зумовила появу певних соціальних настанов та уявлень, частина з яких була статево зумовленою, а інша – спільною для чоловіків і жінок.

По закінченні карантину детальні результати планується оголосити на науково-методичному семінарі «Актуальні проблемі сучасної фундаментальної та прикладної психології».

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG