Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

«Вакціинація» творчістю

Залиште оцінку
(1 голос)
«Вакціинація» творчістю

Останнім часом у соціальних мережах жваво дискутуються положення Концепції подолання пандемічної тривожності Роберта Ліхі, доктора психології, директора Американського інституту когнітивної терапії в Нью-Йорку (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2843415509083903&set=a.582719981820145&type=3&theater).

Згідно з цією теорією перед кожним стоїть вибір: ким бути і як діяти під час епідемії COVID-19. Вірус, пандемія карантин чи творчість, емпатія, натхнення? Стресувати, панікувати, боятися чи креативити, навчатися, фокусуватися на майбутньому, надихати, ділитися своїми творчими знахідками з іншими?

Кафедра мов і методики їх викладання факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв обрала «вакцинацію» літературною та науково-методичною творчістю і впевнено прямує до «зони зростання».

Так, протягом третього «дистанційно-карантинного» тижня завідувачка кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, чарівниця поетичного слова Олена Мамчич завершила і підготувала до макетування творчу монографію (книгу верлібрів) обсягом понад 100 сторінок, а також подала до друку авторську добірку віршів для Хрестоматії 5-11 класів ЗСО у межах навчально-методичного проєкту "Література рідного краю". Талановита поетеса, а водночас і кандидат педагогічних наук, доцент кафедри Оксана Барнич надіслала до друку у Всеукраїнські літературно-мистецькі альманахи «Заграва» та «Водограй мрій №2» добірки чудових віршів.

Аби «зона зростання» стала комфортнішою, викладачі кафедри продовжують виконувати кропітку науково-методичну роботу, пропонуючи свої унікальні знахідки колегам, майбутнім магістрантам й абітурієнтам, громаді міста.

Олена Конотоп, кандидат педагогічних наук, доцент, дала інтерв’ю (https://www.gorod.cn.ua/news/gorod-i-region/114070-ce-viklik-dlja-batkiv-i-vchiteliv-jak-karantin-zminiv-navchannja-chernigivskih-shkoljariv.html?fbclid=IwAR3N9NVT_UmYzM4D_IqLu0l-wYEnpP8C08iLsgoQUYxfJuTrveuEmL0wGrQ) міській інтернет-газеті Gorod.cn.ua щодо викликів дистанційного навчання, опубліковане 31.03.2020. Як освітній фахівець Олена Сергіївна поділилася досвідом організації та впровадження дистанційного навчання в рідній альма-матер, проаналізувала недоліки та переваги такого формату навчання і вже як мама запропонувала можливі шляхи покращення реалізації дистанційного навчання в початковій школі.

Водночас доцент Оксана Барнич підготувала 71 тестове завдання для фахового та додаткового вступного випробування з методики навчання мовно-літературної освітньої галузі 013 Початкова освіта (на базі ОС «бакалавр») – (АГОВ, МАЙБУТНІ МАГІСТРИ, ми чекаємо Вас!!!); написала прекрасну профорієнтаційну казку-перевтілення для випускників школи – (ЛЮБІ АБІТУРІЄНТИ, пам’ятайте: будь-яка казка може стати реальністю разом з НУЧК!!!); отримала Подяку від проєкту «Всеосвіта» за вагомий внесок у розвиток онлайн-бібліотеки методичних матеріалів для вчителів-словесників: ШАНОВНІ ВЧИТЕЛІ, ми Вас підтримуємо!!! Вчителі таки важливі!!!.

Викладач кафедри Інна Максак відгукнулася на запрошення видавництва «Oxford University Press» і взяла участь в опитуванні щодо ефективності впровадження дистанційного навчання англійської мови у закладах освіти.

Колектив кафедри ні на мить не забуває, що професійне зростання та самоосвіта також вагомий ключ до «зони зростання». Саме тому викладачі кафедри (доценти Оксана Барнич (сертифікат), Олена Кміть (сертифікат1, сертифікат2), Олена Конотоп, Наталія Янко; викладач Інна Максак) за період з 30.03.2020 по 04.04.2020 відвідали 11 вебінарів на платформах Всеукраїнського освітнього проєкту "Всеосвіта", «Освіторія Хаб, «Macmillan English» і Всеукраїнському освітньому онлайн-порталі «На Урок»; одну Міжнародну онлайн-конференцію “Double Impact on Your Teaching” від National Geographic Learning and Liguist, а викладач Інна Максак завершила проходження партнерського курсу «Онлайн-сервіси для вчителів» на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності (сертифікат, свідоцтво). 

Сподіваємося, що «вакцинація» творчістю кафедри мов і методики їх викладання надихне всіх і кожного прориватися із зони страху через зону навчання до зони зростання і захищатися від епідемії чудовою творчістю, весняним настроєм, теплим сонечком і життєстверджувальним оптимізмом!!!

STAY AT HOME! WASH HANDS! KEEP FIT AND HEALTHY!

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG