Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Німецькі будні філологічного факультету

Залиште оцінку
(0 голосів)
Німецькі будні філологічного факультету

12 жовтня на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка відбулася презентація стипендіальних програм навчання та стажування в Німеччині,

що фінансуються німецькою службою академічних обмінів Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). На зустрічі з філологами-славістами - Карстеном Грунвальдтом, який вже другий рік працює на постійній основі викладачем німецької мови кафедри іноземних мов в Сумському НАУ, та Анною Ланге, викладачем німецької мови в університеті КПІ імені Ігоря Сікорського, - студенти і викладачі філологічного і психолого-педагогічного факультетів мали змогу дізнатися про можливості навчання та отримання стипендії у Німеччині.
Насамперед, пан Грунвальдт докладно розповів про Німецьку службу академічних обмінів та її діяльність в Україні, представив огляд стипендіальних програм, в яких можуть брати участь українські студенти, аспіранти та науковці з хорошим знанням німецької чи англійської мов, розповів про підготовку у вивченні іноземної мови для вступу до університетів, провів семінар «Музика і лірика». Пані Анна змогла надати всю інформацію про заповнення необхідних документів, які потрібні для вступу в іноземні виші, провела також цікавий семінар про стереотипи.
Кожен учасник заходу міг поставити запитання німецьким гостям і дізнатися детальнішу інформацію про DAAD. Багато студентів-філологів зацікавилися можливістю академічного стажування в Німеччині та вже під час зустрічі почали випробувати власні навички німецької мови у розмові з гостями.
Саме такими непересічними, зазвичай, є будні студентів філологічного факультету. Олена Таран, Анастасія Фокіна

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG