(Обдаровані діти + обдарована молодь) * небайдужа громада = щаслива нація + потужна держава

Залиште оцінку
(2 голосів)
(Обдаровані діти + обдарована молодь) * небайдужа громада = щаслива нація + потужна держава

15 травня 2018 року у контексті тижня факультету початкового навчання день кафедри дошкільної та початкової освіти був присвячений роботі з обдарованими дітьми і молоддю. 

У процесі проведення інтерактивної лекції «Освітні можливості для академічно обдарованих дітей: презентація науково-педагогічного проекту "Інтелект України"» (лектор – І.А. Анищенко, заступниця директора ЗНЗ І-ІІІ ст. № 29 м.Чернігова) та тренінгу «Еліта. Освітні інновації. Командоутворення» (тренер М.М.Дроботенко, президент МБО "Фонд сприяння розвитку здібної та обдарованої молоді") була реалізована інтеграція цілей вищої освіти, загальної середньої та громадськості.

До проведення цих заходів для студентів І курсу (11-12 гр.) спеціальності «Початкова освіта» були залучені й учні ЗНЗ І-ІІІ ст. №29 - Володимир Притулик і Олександра Білецька, що навчалися перші чотири шкільні роки за програмою науково-педагогічного проекту «Інтелект України». На лекції вони пропонували студентам непрості евристичні завдання, які розв’язують на уроках, демонстрували цікаві способи математичних обчислень, форми інтерактивної взаємодії (провели руханку з комунікативним навантаженням).

На тренінгу студентській молоді було запропоновано поміркувати над питаннями: хто така еліта? якою вона повинна бути? що необхідно для її формування?; визначено роль еліти, інновацій в економічному й культурному потенціалі держави; наведено дані щодо ролі освіти у її формуванні в різних країнах. Студенти отримали інформацію щодо командоутворення з метою інноваційної діяльності. Майбутні вчителі працювали в групах, ознайомлювалися практично з прийомами для розвитку інтелекту молодших школярів – образного мислення, тактильної, слухової та зорової пам’яті, уяви і фантазії, які зможуть використати у професійній діяльності. Учень школи Володимир П. виконував доручення асистента тренера, взаємодіяв зі студентами.

У процесі проведення заходів і студенти, і школярі отримали цінний досвід і позитивні емоційні враження.

Висловлюємо щиру подяку Ірині Анатоліївні Анищенко, заступниці директора ЗНЗ І-ІІІ ст. №29 м.Чернігова, та Миколі Миколайовичу Дроботенку, президенту МБО "Фонд сприяння розвитку здібної та обдарованої молоді", за плідну співпрацю та обмін інноваціями.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG