Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Зв’язок педагогічної теорії з практикою – важлива умова ефективності освітнього процесу

Залиште оцінку
(3 голосів)
Зв’язок педагогічної теорії з практикою – важлива умова ефективності освітнього процесу

25.04.2018 на базі ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 29 м.Чернігова, за сприяння адміністрації закладу, в особі І.А.Анищенко, та з ініціативи доцента кафедри дошкільної та початкової освіти НУЧК імені Т.Г.Шевченка Н.В.Притулик, відбувся семінар для студентів факультету початкового навчання НУЧК імені Т.Г. Шевченка.

Майбутні вчителі початкової школи – близько 50 студентів – мали можливість спостерігати педагогічну майстерність досвідчених учителів у проведенні комбінованих уроків із різних навчальних предметів: української мови (Т.Г.Шарак), літературного читання (О.М.Передня), математики (О.В.Руденко), основ здоров’я (О.І.Городна).

Студенти на власні очі побачили способи практичної реалізації дидактичної теорії, поповнили свої «педагогічні скарбнички» безліччю цінних прийомів організації навчання. Перегляд уроків завершився висловленням вражень освітянської молоді від продемонстрованого педагогами.

Особливе захоплення викликали різноманітні способи мотивації учнів до пізнавальної діяльності, налаштування їх на позитив і активність, взаємодопомогу та співпрацю (афірмації, девізи, передбачення змісту за темою тощо) та утримання їхньої уваги упродовж усього уроку, майстерність педагогів у реалізації індивідуалізованого підходу до учнів, постійне звернення до особистісного досвіду та інтересів дітей, гуманістична атмосфера в освітньому середовищі.

«Для себе я ще більше зрозуміла, що хочу також бути вчителем молодших класів» (С.Тарасевич), – такими були враження окремих студентів. Переконані, що подібна інтеграція педагогічної теорії та практики дасть плідний результат у підготовці нової плеяди свідомих учителів майбутнього. Тому в планах – продовжити активну співпрацю між школою та університетом.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG