Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Обласний науково-практичний семінар

Залиште оцінку
(3 голосів)
Обласний науково-практичний семінар

16.03.2018 на базі Седнівського НВК відбувся обласний науково-практичний семінар з проблеми «Дослідно-експериментальна робота регіонального рівня як вид інноваційної діяльності закладу освіти» (ініціатори організації заходу - Л.Л.Бельська, завідувачка методичним кабінетом відділу освіти Чернігівської районної державної адміністрації; А.Л.Курданов, заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації; Т.М.Маханькова, начальник відділу освіти Чернігівської районної державної адміністрації; В. М. Іванов, директор Седнівського НВК).

Однією з ключових цілей проведення семінару стала демонстрація результатів експериментально-дослідної роботи кафедри дошкільної та початкової освіти НУЧК імені Т.Г.Шевченка «Науково-методичне забезпечення ступеневого навчання «дошкільний навчальний заклад – початкова школа» з природничо-математичного та технологічного напрямів розвитку дітей в системі національно-патріотичного виховання» (керівниця – завідувачка зазначеної кафедри, проф. С.І.Стрілець), що триває другий рік поспіль на базі навчально-виховного комплексу в смт. Седнів.

Під час семінару доц. Н.М.Стрілецька висвітлила напрями та види дослідно-експериментальної роботи, що проводить кафедра дошкільної та початкової освіти на базі освітніх закладів Чернігівської області, в тому числі й особливості організації та здійснення регіонального експерименту та співпраці із класоводами та вихователями Седнівського НВК з питання «Розвиток природничо-математичної та технологічної компетентностей дітей у системі національно-патріотичного виховання».

Творче використання експериментальних навчально-методичних посібників, розроблених студентами факультету початкового навчання під керівництвом викладачів кафедри дошкільної та початкової освіти, продемонстрували такі класоводи та вихователі на уроках у початкових класах та заняттях у дошкільному підрозділі: С. В. Чугай (урок з природознавства «Зустріч весни» - посібники «Стежками природи» (А.Коваленко, І.Цикал; керівник - доц. В.О.Коваль), «Календар погоди: рекомендації, завдання, організаційні моменти» (І.Субботенко; керівник - доц. В.О.Коваль); Н.О.Арапін (урок з інформатики «Використання графічного редактора при формуванні просторових уявлень учнів», «Малюємо голуба миру» - посібник та робочі аркуші «З любов’ю до України: малюємо в Paint, Tux Paint, Рaint.net, OOo4Kids Draw» (Ю.Лаврінчук, Н.Петренко, О.Петренко; керівник – доц. Н.М.Стрілецька); О.В.Січко (урок літературного читання «Розвиток творчої діяльності учнів засобами навчального проекту «Леся Українка – поетична квітка України» - посібник «Допоміжні дидактичні матеріали для вчителів з національно-патріотичного виховання учнів 4 - х класів» (ст. викл. А.П.Кошель); Т.М.Мориляк (заняття з національно-духовного виховання «Біблейські історії для дітей: театралізована вистава» з дітьми старшої групи дошкільного підрозділу - посібник «Національно-патріотичне виховання дітей дошкільного віку» (Н.Кузьменко, М.Семироз; керівник – доц. Н.В.Притулик).

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG