Освітній проект «Академія креативності ЧІКС» виграв грант від міської ради

Залиште оцінку
(1 голос)
Освітній проект «Академія креативності ЧІКС» виграв грант від міської ради

Останні 3 роки в Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка набула популярності ініціатива від Регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПН України (керівник доц. Марина Валеріївна Коновальчук) – проект «Академія креативності ЧІКС (Чернігівські ініціативні креативні студенти)» як центр обдарованих студентів.

 У 2015 році цей проект увійшов до 10 кращих в Україні від фонду «Ахалар» за освітньо-волонтерську діяльність, і влітку координатор проекту отримала грант на стажування в Польщі (Варшава).

У Польщі Марина Коновальчук отримала досвід написання проектів для подачі на гранти від мерії. У Польщі такі проекти, що ініціюються та обираються громадою та фінансуються з бюджету міської ради називаються «Проекти на патисипативний бюджет».

Тож у Чернігові вперше в Україні міська рада перейняла польський досвід і надала можливість громаді міста розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд (4, 8 млн. грн на 2016 рік). Крім того, громадяни міста визначали голосуванням ті проекти-переможці, яким у 2016 році рада профінансує проекти.

Від ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка таким проектом-переможцем став проект «Академія креативності ЧІКС як педагогічно-волонтерський центр», який посів 7 місце за голосуванням і отримав 65 000 грн.

Проект передбачає ту ж діяльність, якою займалися обдаровані студенти і до цього – проведення тренінгів креативності для вчителів на педрадах, підтримка обдарованих студентів, супровід розвитку дітей-переселенців, дітей воїнів АТО, декорування освітніх ландшафтів, видання посібників, дитячих книг та ін. педагогічна та волонтерська діяльність.

Загалом чернігівцями було подано 73 проекти, 56 було допущено до голосування, з яких переможцями шляхом голосування чернігівців визначено 17 проектів.

Ознайомитись з проектом можна на сайті міської ради м.Чернігова (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/project/7143)

Імовірно, що і через рік знов буде оголошено конкурс на Бюджет участі. Тож варто від ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка подавати нові проекти, переймати європейський досвід впливу громади на розвиток міста.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG