ЕКОЛОГО-ОСВІТНЯ ТА РЕКРЕАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ У МЕЖАХ ПРИРОДНИХ ТЕРИТОРІЙ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ: МОЖЛИВОСТІ, РИЗИКИ ТА БЕЗПЕКА

Залиште оцінку
(1 голос)
ЕКОЛОГО-ОСВІТНЯ ТА РЕКРЕАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ У МЕЖАХ ПРИРОДНИХ ТЕРИТОРІЙ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ:  МОЖЛИВОСТІ, РИЗИКИ ТА БЕЗПЕКА

10 листопада 2022 року відбувся Всеукраїнський онлайн-семінар, присвячений актуальним питанням екосвітньої діяльності, рекреаційної роботи в межах природних територій, насамперед природно-заповідного фонду. У семінарі взяли участь понад 40 учасників із різних куточків нашої держави.

 

Захід було організовано ГО «Чернігівська обласна організація Українського товариства охорони природи», Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка та Мезинським національним природним парком. Координатором заходу виступила Світлана Потоцька, кандидат біологічних наук, доцент кафедри біології, голова ГО «Чернігівська обласна організація Українського товариства охорони природи», та презентувала проєктну модель літньої школи «Чернігів – це ми», яка проходила на базі нашого університету.

 

Виступи учасників семінару - науковців і освітян з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Хмельницького національного університету, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, та з природоохоронних установ (Голосійський НПП, РЛП «Кременчуцькі плавні», дендропарку «Криворудський», «Софіївка», «Олександрія»), були присвячені актуальним та наболілим в сучасних умовах питанням і проблемам еколого-освітньої діяльності та рекреації у умовах воєнного стану.

 

Юрій Карпенко, завідувач кафедри екології та охорони природи нашого університету, у виступі акцентував увагу на потребі зміна парадигми підготовки фахівців-екологів у зв’язку з сучасними освітніми викликами та військовою агресією.

 

До участі у семінару долучилися директор Мезинського НПП Ніна Симоненко, та його співробітники.

 

Представники державних організацій (Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації, Деснянського БУВР, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства) представили інформацію про діяльність, пов`язану з ризиками лісових природних територій, практиками вирішення екологічних проблем. Представники громадських екологічних організацій (МБО «Екологія-Право-Люлина», ГО «Стардуб») презентували власний досвід оцінки збитків довкіллю від військових дій, практики співпраці з різними категоріями населення. До участі у семінарі долучилися студенти-екологи НУЧК імені Т.Г.Шевченка та учні природничо-математичного класу Чернігівського обласного наукового ліцею.

 

Під час виступів учасниками пропонувалися різні підходи, відбувався обмін досвідом та практичними наробками, пропонувалися реальні практики, які були проведені та апробовані.

 

зображення viber 2022 11 11 12 08 25 478

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG