З нагоди 140-річчя Івана Огієнка

Залиште оцінку
(1 голос)
З нагоди 140-річчя Івана Огієнка

10 лютого на платформі Zoom відбулася міждисциплінарна історико-філологічна конференція "Актуальність праць Івана Івановича Огієнка (Ілларіона) (1882-1972)", з нагоди 140-річчя відомого поета, лінгвіста та видавця, що об'єднала небайдужих студентів і ліцеїстів міста Чернігова.

Організатори - доценти кафедри української мови та літератури Олена Сазонова та Світлана Шуміло.

З вітальним словом виступила Надія Янкова, заступник директора з навчально-методичної роботи, кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості Навчально-наукового інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Пані Надія розповіла про поета з літературознавчого погляду.

Продовжили доповідь студенти 1, 2 та 3 курсів філологічного та історичного факультетів. Також до диспуту долучилася група ліцеїстів історико-філологічного напрямку Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді на чолі з пані Галиною Сердюк, - заступником директора з навчально-виховної роботи освітнього закладу.

Незрівнянними були і наші ведучі: студентка 2-го курсу філологічного факультету Аліна Доброскок та аспірант інституту історії Володимир Чистяков.

Говорили про величезний внесок Івана Огієнка у культурну, політичну та духовну спадщину українського народу. Учасники конференції мали змогу поставити в чаті одне одному запитання. У кінці зібрання окреслили низку цікавих спостережень, підбили підсумки.

Дякуємо всім присутнім за можливість поринути у світ незвичайної та багатогранної постаті Івана Огієнка. Запрошуємо всіх охочих приєднатися до нашої дружньої родини.

 

Підготуватала Настя Гащенко,
студентка філологічного факультету

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG