Синтез мистецтв, або, коли до справи беруться філологи

Залиште оцінку
(1 голос)
Синтез мистецтв, або, коли до справи беруться філологи

На світі лише дві речі виправдовують
людське існування— кохання і мистецтво.

Вільям Сомерсет Моем

Усім відомо, що філологи – це яскраві, творчі особистості. Вони вивчають мови, аналізують найскладніші літературні твори, створюють новий культурний світ. Та мало хто знає, що відбувається, коли ці «діти мистецтва» співпрацюють разом.

21 травня у стінах Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка студенти філологічного факультету оживили сторінки відомих літературних творів та створили театральне шоу.

Студенти третього курсу відтворили картини з п’єси Володимира Винниченка «Чорна Пантера і Білий Медмідь» та драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а дівчата з другого курсу емоційно зіграли Марусю Кайдашиху та Мотрю з соціально-побутової повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

Усі міні-вистави були добре підготовлені: вдало підібраний одяг, атрибути, музика, емоційна гра акторів-філологів, тож оплески глядачів були гучними. 

І хоча театральне дійство проходило в рамках індивідуального навчального завдання, і актори-аматори, і глядачі отримали неймовірне задоволення від такого синтезу мистецтв, тож сподіваємося, що ця гарна традиція, започаткована ще вісім років тому у межах курсу історії української літератури, який викладає Сазонова О.В., триватиме й надалі.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG