Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Ювілейний науково-методичний семінар

Залиште оцінку
(2 голосів)
Ювілейний науково-методичний семінар

25 квітня 2018 року на психолого-педагогічному факультеті відбувся ювілейний науково-методичний семінар «Актуальні проблеми сучасної фундаментальної та прикладної психології», присвячений 25-річчю створення кафедри загальної, вікової та соціальної психології імені М.А.Скока.

Відкрив семінар перший проректор, професор В.О.Дятлов, котрий у своєму виступі відзначив вагомий внесок співробітників кафедри у розвиток психологічної освіти та науки в університеті та регіоні. За плідну багаторічну працю та з нагоди ювілею колектив кафедри був нагороджений почесною грамотою.

31206210 1066244940183480 5710947245315063808 n

Із вітаннями виступили завідувач кафедри соціальної роботи Л.М.Завацька, завідувач кафедри екологічної психології та соціології І.І.Шлімакова, професор кафедри археології, етнології та краєзнавчо-туристичної роботи О.С.Третяк. Було оголошено письмові привітання від наукових партнерів кафедри – Інституту соціальної та політичної психології НАПН України та Асоціації політичних психологів України (АППУ).

Декан психолого-педагогічного факультету, кандидат психологічних наук Алла Георгіївна Скок виступила з доповіддю «Історичний шлях кафедри загальної, вікової та соціальної психології», у якій розповіла про основні етапи створення та функціонування кафедри, згадала її найвидатніших співробітників.

Завідувач кафедри загальної, вікової та соціальної психології імені М.А.Скока, доктор психологічних наук Олександр Юрійович Дроздов виступив на тему «Напрямки сучасної психологічної освіти: світовий та вітчизняний досвід». Доповідач окреслив основні особливості підготовки психологів в університетах США, країн ЄС, Росії та України, виокремивши загальні та специфічні (національні) освітні тенденції.

Психолог 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту, голова ради Чернігівської міської асоціації «Конкордія», кандидат психологічних наук Віктор Іванович Мозговий виступив із доповіддю «Психологічний супровід військовослужбовців: порівняння світового та вітчизняного досвіду», у якій розкрив специфіку практичної діяльності військових психологів в армійських підрозділах у зоні АТО.

Наприкінці ювілейного заходу було здійснено презентацію довідника «Психологи Чернігова – 2018», підготовленого кафедрою загальної, вікової та соціальної психології імені М.А.Скока. Даний довідник є першою спробою систематизувати інформацію про чернігівських фахівців, які працюють у галузі академічної та практичної психології. У виданні наведено близько 200 довідок про викладачів, науковців, практичних психологів м.Чернігова.

У роботі семінару взяло участь близько 80 учасників – викладачів, студентів та працівників психолого-педагогічного факультету, Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, Академії Державної пенітенціарної служби України, практичні психологи освітніх, медичних, правоохоронних і комерційних закладів та структур м.Чернігова.

DSC05431

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG