Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Освітянський міст учителів та науковців

Залиште оцінку
(3 голосів)
Освітянський міст учителів та науковців

1 лютого 2018 року у стінах Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка відбувся методичний семінар-диспут за участю викладачів кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти; студентів магістратури технологічного факультету; молодих учителів–випускників технологічного факультету; директорів та заступників директорів закладів загальної середньої освіти Чернігівського району та працівників методичного кабінету відділу освіти Чернігівської райдержадміністрації.

Дискусійними питаннями були проблеми адаптації студента-першокурсника та молодого спеціаліста закладу освіти щодо його подальшої професійної діяльності.

Методичний міст проходив в аудиторії №117, яка присвячена творчим роботам студентів, під гаслом «Хвала студентам, що вміють радість дарувати».

Відкрила методичний семінар та привітала учасників завідуюча кафедрою педагогіки, психології і методики технологічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Носовець Наталія Михайлівна. У своєму виступі вона розкрила проблему підготовки в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка вчителя, в контексті нової української школи.

Спікерами виступили:

  • кандидат економічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Дрозденко Володимир Михайлович з темою «Особливості адаптації молодого спеціаліста до професійної діяльності»;
  • кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Пискун Оксана Миколаївна та кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Белан Тетяна Григорівна. Вони представляли проблему адаптації майбутнього вчителя до професійної діяльності в процесі педагогічної практики;
  • кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Видра Олександр Григорович, висвітлив у своїй доповіді психологічні техніки для ефективної адаптації студентів до навчання у закладах вищої освіти;
  • кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри педагогіки, психології і методики технологічної освіти Джевага Григорій Васильович розкрив питання щодо впливу методичного забезпечення на професійну адаптацію молодого вчителя.

Професійний інтерес у присутніх викликало повідомлення Бельської Л.Л., завідуюча райметодкабінетом з темою «Адаптаційний період і стажування молодого спеціаліста (організаційно-методичне забезпечення)»; виступили Омельяненко В.О., молодий спеціаліст, учитель Анисівської ЗОШ I-III ст., Нерет О.Г., молодий спеціаліст, учитель Снов’янської ЗОШ I- III ст., Пономаренко Д.С., молодий спеціаліст, учитель Шибиринівської ЗОШ I-III ст., вони розповіли про свої перші кроки професійного становлення.

Освітянський міст знайшов своє продовження в теплій атмосфері за круглим столом та кавою-брейк в аудиторії №132, до речі, теж присвяченій творчим студентам технологічного факультету.

 

Кафедра педагогіки, психології і методики технологічної освіти

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG